Veriler gerçeği yansıtmıyor 

Dünya Haberleri —

RKI Başkanı Lothar Wieler (solda) ile Karl Lauterbach birlikte görünüyor.

RKI Başkanı Lothar Wieler (solda) ile Karl Lauterbach birlikte görünüyor.

  • Alman Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a göre Omicron kaynaklı vaka sayısına ilişkin resmi veriler ülkedeki gerçek durumu yansıtmıyor. 

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach korona salgınıyla ilgili ülkedeki son duruma dair önemli açıklamalarda bulundu. Dün Almanya’da yayımlanan Bild gazetesine konuşan Lauterbach, Omicron varyantının yayılımına ilişkin dinamikler konusunda endişeli olduğunu söyledi. SPD’li Bakan, az sayıda test yapılması ve tatiller nedeniyle geciken raporlamalar nedeniyle resmi rakamların Omicron kaynaklı vakaları doğru bir şekilde yansıtmadığını ifade etti. 

Sıkı bir takip gerekli

Almanya'da salgın verilerini takip eden ve hükümete de danışmanlık yapan Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) çok sayıdaki veri kaynağının sadece ülkedeki genel durumun bir resmini çizdiğini belirten Lauterbach, test kapasitesini artırmayı ve temaslı takibini de yeniden sıkılaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Lauterbach, en geç 7 Ocak'ta yapılacak Eyalat Sağlık Bakanları Toplantısı'na kadar daha gerçekçi bir tablo ortaya konulması gerektiğini ifade etti. 

Vaka patlaması yaşanabilir

RKI’ye göre Almanya’da Omicron vakası sayısı şu anda günlük 13 bin civarında. Uzmanların yaptığı model hesaplamalara göre ise önümüzdeki Mart ayında Almanya’da Omicron vakalarının sayısı 160 bin ila 240 bine yükselebilir. RKI, 29 Aralık Çarşamba günü bir önceki güne kıyasla Omicron vakalarının yüzde 26 arttığını açıkladı. Kayıtlara geçen toplam vaka sayısı ise 40 bin 43 oldu. Bunun 13 bin 129’unu Omicron varyantı oluşturuyor. Ayrıca 414 kişi daha koronadan hayatını yitirdi. Ülke çapında 7 günlük insidans oranı ise 215’ten 205’e indi.

BERLİN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.