Wan kutlamada da yalnız değildi

DEM Parti

DEM Parti

  • Gasp girişimine karşı direnen Wan’ı yalnız bırakmayanlar, zaferden sonraki kutlamada da yalnız bırakmadı.

Mazbatanın seçilen DEM Parti'nin Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'a verilmesi kararı üzerine birçok kentte kutlamalar yapıldı.

ÎDIR

DEM Parti Îdir İl Örgütü, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Zagros seçim bürosu önünde Wan halkının direnişi için halk şöleni düzenledi. Şölene katılan gençler, uzun bir süre Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Kitle, Wan halkının direnişini slogan ve zafer işaretiyle selamladı. Şölende söz alan Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, Wan halkının direnişine dikkat çekerek, “Kürt halkı mesajını verdi” dedi.

İSTANBUL 

DEM Parti Kartal İlçe Örgütü önünde toplanan yüzlerce kişi, halaylarla kutlama yaptı. Kutlamada konuşan DEM Parti Kartal İlçe Eşbaşkanı Mete Aşnas, “Türkiye ve Kurdistan'ın dört bir yanında halkımız, görkemli bir şekilde direndi ve direnişi sonuç verdi. Bundan sonra da mücadele ve örgütlenmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Baştan Esenyurt olmak üzere birçok ilçede de gençler, Wan’ın zaferini kutladı.

AMED

DEM Parti Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatasını iade edilmesi Amed’in merkez ve çevre ilçelerinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamaların öncülüğünü kadınlar ve gençler yaparken, çekilen halaylarda sık sık “Bijî berxwedana Wanê” sloganları atıldı.

ADANA

YSK’nin kararı Adana’da coşkuyla karşılandı. Adana'nın Seyhan İlçesine bağlı Küçükdikili Mahallesinde halk, konfetilerle yürüyüş yapıp slogan attı. Kitle, yürüyüş sonrası dakikalarca halaya durdu.

SEMSÛR  

Semsûr’da yüzlerce kişinin katıldığı kutlamada halaylar çekilerek, ateş yakıldı. Ateşin etrafından halaylar ile dönen kitle sık sık “Bijî berxwedana Wanê”, “Jin jiyan azadî” sloganları ile Wan’da mazbatanın kazanan DEM Parti’ye verilmesini kutladı.  

MÊRDÎN

Wan’daki direniş Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ve Nisêbîn (Nusaybin) ilçelerinde kutlandı. Qoser ilçesinde Hastane Caddesi üzerinde bir araya gelen gençler, Özgürlük Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Wan’da Büyükşehir Belediyesi mazbatasının Abdullah Zeydan’a verilmesini kutlayan gençler, “Bijî berxwerdana zindana” ve “Bijî berxwedana Wanê” sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı, sonra halaylarla kutlama gerçekleştirdi. Nisêbîn ilçesinde ise İlçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, davul zurna eşliğinde kutlama gerçekleştirdi.

COLEMÊRG 

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde yapılan zafer kutlamalarında “Direne direne kazanacağız”, “Jin jîyan azadî” ve “her yer direniş, her yer Gever” sloganları atıldı. Binlerce gencin zafer kutlamaları için çıktığı sokaklar, havai fişekler ve yeşil, kırmızı, sarı renkli meşalelerle renklendi. Araçlarıyla ilçe merkezinde tur atan gençler, saatlerce korna, zılgıt ve ıslıklarla direnişi kutladı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.