Werxelê tünellerine giremiyor

  • Türk ordusu, 7 Haziran’dan beri tüm tekniği ve savaş unsurlarıyla Avaşîn’in Werxelê alanındaki savaş tünellerine girmeye çalışıyor. Gerilla, her girişime müdahele ederek engelliyor. Çatışmaların dün de devam ettiği bölgede 10 Türk askeri öldürüldü.

Gerillaların Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci Türk askerlerine yönelik eylemleri kesintisiz sürüyor; en az 13 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

Hava Savunma Kuvvetleri

*  Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 8 Haziran günü saat 23.45’te Metîna bölgesine bağlı Azad Tepesi’ndeki işgalcilere karşı bir hava eylemi gerçekleştirdi. Belirlenen hedefler isabetle vuruldu.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Xakurkê bölgesine bağlı Lêlikan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik 7 Haziran günü saat 16.00’da bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bir araya gelen işgalciler hedeflenerek vuruldu; 1 asker öldürüldü.

Aynı gün Avaşîn bölgesine bağlı Banista Boğazı’ndan Werxelê alanına doğru hareket eden işgalciler denetime alınarak 8 Haziran günü saat 07.00’de sabotaj taktiği ile 3 kez vuruldu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

*  Avaşîn’in Werxelê alanındaki savaş tünellerine 7 Haziran günü saat 15.00’te girmek isteyen işgalciler vuruldu; 2 asker öldürüldü. Aynı bölgedeki Kilise alanında bulunan işgalciler de vuruldu, ancak ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

*  Aynı gün Werxelê alanındaki işgalciler ağır ve ferdi silahlarla; saat 19.30’da Werxelê’nin Kilise Boğazı’nda bulunan işgalciler sabotaj taktiğiyle vuruldu.

*  Avaşîn’in Werxelê alanındaki savaş tünellerine 9 Haziran günü saat 03.30’da tekrar girmek isteyen işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirildi. Ferdi silahlarla hedeflenerek vurulan 3 Türk askeri öldürüldü. Saat 03.40’ta savaş mevzisi önünde bir araya gelen işgalciler sabotaj taktiğiyle 2 kez vuruldu; 1 asker öldürüldü, 2’si yaralandı. Saat 04.10’da savaş mevzileri önünde toplanan işgalcilere yönelik bir sızma eylemi gerçekleştirildi; 6 asker öldürüldü, 1’i yaralandı.

* Aynı gün sabah saatlerinde Werxelê alanındaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler bir kez daha ferdi ve orta otomatik silahlarla vuruldu. Alandaki yoğun çatışmalar devam ediyordu.

* Medya Savunma Alanları’na dönük işgalci Türk ordusu tarafından helikopter ve uçaklarla saldırılar 8 Haziran günü de devam etti. Bu bombardımanlarda herhangi bir kayıp yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.