Werxelê’de büyük irade

  •  Türk ordusu, yeni işgal saldırılarını başlattığı 23 Nisan’dan beri Avaşîn’in Werxelê alanındaki savaş tünelleri ve mevzilerine girmek için her yolu deniyor ama gerilla direnişini aşamıyor.
  • Türk ordusu 2 Temmuz’dan itibaren yeniden tümü gücüyle bu direnişi aşmaya çalıştı. Buna rağmen her gün kayıp vererek, geri çekilmek zorunda kaldı. İki günde 8 asker öldürüldü.

 

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

* Avaşîn Werxelê yamaçlarında toplanan bir grup Türk askeri, 2 Temmuz günü saat 18.30’da vuruldu; 5 asker öldürüldü. Türk ordusu, saat 19.10’da cenazeleri helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.

* Türk ordusu, 2 Temmuz’dan itibaren Avaşîn’in Werxelê ve Girê Sor alanlarındaki savaş mevzilerine gaz bombaları ve patlayıcılar atarak saldırıyor. Ertesi gün Werxelê alanındaki işgalciler gaz bombaları ve bomba atarlarla savaş mevzilerine saldırarak patlayıcılar yerleştirmek istedi. Gerillalar, bu işgalcilere müdahale etti, işgalciler geri çekilmek zorunda kaldı. Patlayıcılar etkisiz hale getirildi.

* Werxelê alanındaki savaş mevzilerine doğru 4 Temmuz günü saat 09.20’de hareket eden işgalciler, sabotaj taktiğiyle hedeflendikten sonra ferdi silahlarla yakın mesafeden vuruldu; en az 3 asker öldürüldü, 2’si yaralandı. İşgalciler aldıkları ağır darbenin ardından bir kademe geri çekildi.

*  Türk ordusu, Werxelê alanını 3 Temmuz günü 23.00-23.30 saatleri arasında savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle bombaladı; 4 Temmuz günü saat 04.50’de ise savaş mevzilerine yönelik füzeler ve bomba atarlarla saldırlar gerçekleştirdi.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.