Werxelê’ye selam eylemi

❏

  • YJA Star, Werxelê Direnişçileri’ni selamlamak için bir eylem yaptı. YJA Star gerillalar,  Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal gazlar ve patlayıcılarla bombalayan 6 işgalcinin içinde bulunduğu mevziyi vurarak 6’sını da savaş dışı bıraktı.

 

Gerillalar, Avaşîn, Metîna ve Herekol’deki eylemlerde 10 Türk askerini öldürdü, 3’ünü ise yaraladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk saldırılarıyla ilgil şu bilgiler verildi:

*   YJA Star gerillaları, Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal gazlar ve patlayıcılarla bombalayan 6 işgalcinin içinde bulunduğu mevziyi 11 Eylül günü saat 08.30’da vurdu; 4 Türk askeri öldürüldü, 2’si yaralandı, kimyasal maddelerin bulundu mevzi de tamamen imha edildi. YJA Star’ın Girê Sor ve Werxelê Direnişçileri’ni selamlamak için gerçekleştirdiği bu başarılı eylemden bir saat sonra Türk ordusu, kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.

*  Metîna’nın Girê Koordîne çevresinde işgal amaçlı yol çalışması yürüten iş makinalarının güvenliğini sağlamak isteyen iTürk güçleri, gerillalar tarafından denetim altına alındı. 12 Eylül günü saat 03.30’da denetim altında tutulan işgalciler, 2 koldan koordineli gerilla eylemiyle vuruldu. Birinci eylem kolu, yakın mesafeden hedef alıp 3 Türk askerini öldürdü. İkinci eylem kolu ise eylem alanına müdahale etmek isteyen askerleri hedef alıp 2’sini öldürdü.

*  Sêrt’in Perwarî ilçesine bağlı Herekol Dağı bölgesinde bulunan Şehîd Berxwedan alanında pusulama faaliyetleri yürüten işgalci Türk ordusuna ait gizli bir birlik, gerillalar tarafından 8 Eylül’de denetim altına alındı. Bu gizli birlik saat 18.20’de sızma taktiğiyle  yakın mesafeden vuruldu; 1 asker öldürüldü, 1’i yaralandı. Uzun süre eylem alanına müdahale edemeyen işgalci Türk ordusu, 9 Eylül sabahı kayıplarını helikopterlele alandan uzaklaştırdı.

*  Zap’ın Cîloya Biçûk silsilesinde mevzilenmek isteyen işgalciler, 11 Eylül günü saat 09.20’de ağır silahlarla vuruldu. Eylemin ardından mevzi çalışması durdu.

* Türk ordusu, 10 Eylül’de Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Yakın mesafede gerçekleşen yoğun çatışmalar sonucunda işgalciler ilerleyemedi.

*  Türk ordusunun Werxelê Direniş Alanı’nı bombalamak için yerleştirdiği patlayıcılar, 12 Eylül günü saat 05.40’ta etkisiz hale getirildi.

* Garê’nin Deşta Kafya alanında bulunan Boxaza Şehîd Amed, 10 Eylül günü saat 12.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Avaşîn’in Stûnê alanı, 11 Eylül günü 13.25-14.10 saatleri arasında savaş uçaklarıyla bombalandı. Aynı gün gece saatlerinde Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Spî, Gîrê Sor ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşandı; Girê Şehîd Întîkam, Geliyê Basya, Dola Bizina ve Girê Qartal yamaçları saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü, 11 Eylül günü saat 17.40’ta savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Zap’ın Kurojahro ve Avaşîn’in Werxelê alanları, 12 Eylül günü 07.30-08.00 saatleri arasında savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Dersîm’in Ovacık ilçesinde bulunan Gayret Baba Kulesi yakınlarında kontralara ait araç 22 Mayıs’ta yakın mesafeden vurulmuştur. Gerçekleştirilen başarılı eylem sonucunda 2 kontra öldürüldü.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.