Xakurkê’de 5 işgalci cezalandırıldı

  • HPG/YJA Star gerillalarının Xakurkê’de gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci öldürüldü, 2 mevzi imha edildi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesindeki yol yapım çalışmasının güvenliğini sağlayan bir grup işgalci, iki koldan gerçekleştirilen eylemle vuruldu. Açıklamada, ”Şehîd Axîn Tepesi’nde bulunan bir grup işgalci, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmış ve 26 Temmuz günü saat 17:30’da iki koldan gerçekleştirilen koordineli gerilla eylem ile vurulmuştur. Eylem sırasında tepede bulunan 2 mevzi hedeflenerek imha edilmiş, en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. Yeni dönem gerilla taktiklerini üstün bir başarıyla uygulayarak kısa sürede tepede denetim sağlayan güçlerimiz, asker cenazelerinin üstüne gitmiş ve 1 BKC silahına el koymuştur” denildi.

Komutan Çekdar şehit

27 Temmuz’da alanda operasyon başlatan güçler de denetim altına alınarak yakın mesafeden vuruldu ve en az 2 işgalci cezalandırıldı. HPG-BİM, Türk askerine ağır darbenin vurulduğu eylemde Colemêrg doğumlu Çekdar Giravî kod adlı komutan Sezer Emre’nin şehit düştüğünü duyurdu. Açıklamada, yurtsever bir aileden gelen komutan Giravî için ”Çekdar yoldaşımız, uzun süre ölümsüz komutanımız Şehîd Kasım Engin’in yanında kalmış, Kasım yoldaştan engin bilgisinden ve duruşundan büyük tecrübeler edinmiştir. Özgürlük Mücadelesi’nin ölümsüz komutanları arasındaki yerini almıştır” denildi.

Öte yandan Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları da sürüyor. 27 ve 28 Temmuz’da gerçekleştirilen ağır silahlar ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen bombardımanda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı kaydedildi.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.