Xaşkan için intikam operasyonu

  •  Wan’ın Elbak ilçesinin Xaşkan köyündeki halka uygulanan zulme dikkat çeken HPG BİM, gerillanın Kürdistan halkının meşru savunma gücü olduğunun bilinciyle 20 Haziran akşamı Devrimci İntikam Operasyonu düzenlediğini bildirdi.
  •  Girê Şehîd Çekdar, Girê Şehîd Şîlan ve Girê Şehîd Baxtiyar’daki Türk askerlerine yönelik Devrimci İntikam Operasyonu’nda özellikle Girê Şehîd Çekdar’dakiler 3 koldan yakın mesafeden vuruldu; 25’i öldürüldü.

Medya Savunma Alanları’ndaki son eylemlerde 39 Türk askeri savaş dışı bırakıldı; 1 dron, 1 mobesse kamera sistemi ve 3 çadır imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları’nda devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 20 Haziran saat 12.50’de Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, ağır silahlarla vuruldu. 

*  Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 20 Haziran saat 15.00’de denetim altına alınarak, koordineli şekilde ferdi ve ağır silahlarla vuruldu; 2’si öldürüldü. 

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Hêjar savaş tünellerine doğru 20 Haziran saat 13.00’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde sabotaj taktiğiyle vuruldu; 3’ü öldürüldü.

*  YJA Star gerillaları, 20 Haziran saat 19.30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Akîf’teki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 1’ini öldürdü. 

*  YJA Star gerillaları, 20 Haziran saat 23.00’te Girê Hakkarî Direniş Alanı üzerindeki helikopterlere müdahale etti. Helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

*  Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 20 Haziran saat 05.55’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 20 Haziran saat 18.00’de Şehîd Çekdar savaş tünellerini 1 kez patlayıcılarla bombaladı. Denetim altına alınan askerler, ikinci kez patlayıcılarla tünelleri bombalamak isterken sabotaj taktiğiyle müdahale edildi ve 3’ü öldürüldü. 

*  Alandaki hareketli gerilla timleri, eş zamanlı olarak Girê Şehîd Çekdar, Girê Şehîd Şîlan ve Girê Şehîd Baxtiyar’daki Türk askerlerine yönelik Devrimci İntikam Operasyonu düzenledi.  Girê Şehîd Çekdar’da 1 çadır imha edildi. Girê Şehîd Baxtiyar’da 1 keskin nişancı suikastla öldürüldü, aynı zamanda 1 mobesse kamera sistemi ve 1 ağır silah imha edildi. Girê Şehîd Çekdar’deki Türk askerleri ise 3 koldan el bombaları ve silahlarla yakın mesafeden vuruldu; 25’i öldürüldü, 2 çadır da imha edilmiştir. Türk ordusu, saat 23.00’te ölü ve yaralılarını helikopterlerle alandan götürdü.

*  Girê Şehîd Şîlan’da 20 Haziran saat 18.30’da harekete geçen Türk askerleri, ağır silahlarla vuruldu.

*  Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri 21 Haziran saat 05.00’te harekete geçince 3’ü öldürüldü. Alan üzerinde uçurulan 1 dron, saat 06.40’ta vurularak imha edildi.

Kimyasal ve patlayıcılar

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’daki Şehîd Hêjar savaş tünelleri, 20 Haziran’da 6 kez patlayıcılarla, 5 kez kimyasal silahlarla ve 1 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri, 20 Haziran saat 12.30, 21.00 ve 23.55’te 7 kez patlayıcılarla bombalandı.

*  Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri, 20 Haziran saat 15.00’ten 16.00’ya kadar 5 kez patlayıcılarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

*  Metîna’ya bağlı Girê Ortê alanı, 20 Haziran saat 18.00’den 18.30’a kadar TC’nin Kanîmasî’deki üssünden atılan obüslerle bombalandı.

* Werxelê Direniş Alanı, 20 Haziran’da sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Saca alanı, 20 Haziran’da 4 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Kurêjahro Direniş Alanı, 20 Haziran’da 10 kez helikopterlerle bombalandı. 

 

Halkın intikamı alındı

BİM, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kürt halkına her yerde saldırarak inkar ve imha siyasetini uyguladığını belirterek, Türk devletinin bu yaptıklarının, gerillanın mücadele kararlılığını, azmini, öfkesini ve intikam duygusunu daha fazla büyüttüğünü vurguladı. En son Wan’ın Elbak ilçesinin Xaşkan köyünde yurtsever halka uygulanan zulme herkes tanıklık ettiğini kaydeden BİM, “AKP-MHP rejiminin azgın faşist çeteleri Kürdistan dağlarında her gün onar onar tasfiye olurken ve gerilla direnişi karşısında ne hale düştükleri gözler önündeyken masum Kürt halkına saldırmayı marifet sayıyor. Gerilla, Kürdistan halkının meşru savunma gücü olduğunun bilinciyle 20 Haziran akşamı Devrimci İntikam Operasyonu gerçekleştirerek işgalcilerden bunun hesabını sorup halkın intikamını aldı” dedi. 

Asker cenazelerini almıyor

Hulusi Akar ve Tayyip Erdoğan ikilisinin, gerilla alanlarına sürdükleri askerleri, iktidar için harcadığını, ölümlerini büyük bir riyakarlıkla kamuoyundan gizlediğini ifade eden BİM, şunları ekledi: “Tüm Kürdistan halkı, Türkiye halkı ve kamuoyu bilmelidir ki; Türk ordusu aldığı darbeleri ve asker ölümlerini gizlemektedir. Sadece ölümlerini gizlemekle kalmayıp birçok askerin cenazesini arazide bırakıp çürümeye terk ederek ailelerine vermiyor.”  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.