Yanlışlık değil, erkek caniliği

Kadın Haberleri —

.

.

  • Gülcan Atar, Aralık ayında dini nikahla evli olduğu Sezer Gezer tarafından katledildi. Katil, ifadesinde ‘Yanlışlıkla vurdum’ derken, Gülcan ise gözlerini yummadan önce, ‘Beni öldürmek istediler’ dedi. Kadın örgütlerinden dayanışma bekleyen anne Vetha Atar, tek isteğinin adaletin sağlanması olduğunu belirtti.

Amed’in merkez Yenişehir ilçesine bağlı Gürdoğan Mahallesi'nde yaşayan 20 yaşındaki Gülcan Atar 3 Aralık’ta dini nikâhla evli olduğu Sezer Gezer tarafından ateşli silahla vuruldu. Gülcan Atar, kaldırıldığı hastanede 10 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Gülcan’ı kendisinin değil M.Ş.D. adlı bir erkeğin vurduğunu öne süren Sezer Gezer’in olayı önceden kurguladığı ortaya çıktı. Gülcan’ın annesi Vetha Atar ve tanık R.D’nin verdiği ifadeler ayrıntıların ortaya çıkması ile fail Sezer Gezer olaydan bir buçuk ay sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Suçu başkasına attılar!

Gülcan Atar, yoğun bakımda kaldığı süre boyunca olayın faili olarak M.Ş.D suçlu bulunarak gözaltına alınmıştı. Fail Sezer Gezer ve annesi Şükran Gezer’in suçtan kaçmak için M.Ş.D’ye iftira attıkları ise kısa sürede ortaya çıktı. Elde edilen delillerde M.Ş.D.’nin olayın yaşandığı saat farklı bir yerde olduğu ortaya çıkınca, tekrar ifadesi alınan tanıklardan R.D. olayı Sezer Gezer’in işlediğini belirtti.

‘Beni öldürmek istediler’

Anne Vetha Atar, Gülcan’ın kendisine, “Bunları bana Sezer Gezer ve annesi yaptı. Beni öldürmek istediler” diye söylediğini karakola iletti. Bu bilgilerin ardından bir ay firari kalan Sezer Gezer, 14 Ocak günü annesi Şükran Gezer’le gözaltına alındı. Sezer Gezer ifadesinde, “Elimdeki silahla yanlışlıkla onu vurdum” derken bir gün sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sezer Gezer’in annesi Şükran Gezer’de tutuklandı.

‘Kızım bile isteye katledildi’

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya dair hazırlanan iddianame tamamlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede; fail Sezer Gezer, “Kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından yargılanırken, anne Şükran Gezer ise “kasten öldürme” suçundan mahkeme önüne çıkacak.

Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ilk duruşması 12 Aralık 2023 tarihinde görülecek. Duruşma öncesi dayanışma çağrısında bulunan Vetha Atar şunları söyledi: “Kızım bile isteye katledildi. Son sözleri bana bunları onlar yaptı oldu. O adam günlerce yakalanmadı ben sadece adalet istiyorum. Kızıma bunları yapanların ceza almasını istiyorum. Kadınlardan destek ve dayanışma bekliyorum. Kızım en son benle konuştu, arkasında bir çocuğu kaldı. O insanlar en yüksek ceza neyse onu alsınlar.”

Medine Mamedoğlu-Jinha/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.