Yargıda DAİŞ zihniyeti: Tecavüzcülere beraat

Kadın Haberleri —

.

.

  • Çocuğa sistematik tecavüzde bulunan baba A.P. ve ağabey F.P.’nin yargılandığı davada mahkeme heyeti, beraat kararı verdi.

Muğla’da çocuğa sistematik tecavüzde bulunan babası A.P. ile ağabeyi F.P.’nin yargılandığı davanın karar duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken, fail A.P. Muğla Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) ile duruşmaya bağlandı. Serbest bırakılan F.P. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmayı Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKDD) üyeleri dışarıdan takip etti.

Failler serbest

Duruşmada failin avukatı, çocuğun ruh sağlığının yerinde olmadığını öne sürerken, baba A.P., tecavüzü red etti. Çocuğun avukatları ise Adli Tıp Kurumu’nun verdiği, “Çocuğun ruh sağlığının yerinde olduğu ve beyanlarına güvenilebileceği” raporunu hatırlattı. Savcının talebi ve mahkeme heyetinin kararıyla 5 yaşından itibaren çocuğuna tecavüz eden A.P. ile ağabey F.P. tecavüz suçundan beraat etti.

Mahkeme erkeklerin ifadesini esas aldı

Davaya müdahil olan BKDD avukatlarından Evrim İnan, duruşmanın ardından şu açıklamayı yaptı: “Çocuğun ifadesi itibarsızlaştırıldı. Sanık müdafi ve tahliye sonrası ağabey tarafından çocuğa sürekli ifadesini değiştirmesi için baskı uygulandı. Çocuk en sonunda hayatına da kast edilmesine yönelik korku ile yıllarca eziyet gördüğü için evden kaçmak zorunda kaldı. Şu an sığınma evinde ve güvende. Sanık müdafi çocuğu ofisine çağırmış, çocuk hakkında itibarsızlaştırma çalışması yapmıştır. Savunmada sanık değil adeta kadın yargılandı. ATK raporu çocuğa itibar edilebileceğini ifade etmekte, hatta çocukta yaşadığı mağduriyet nedeniyle akut stres bozukluğu yaşadığı sabit. Buna rağmen mahkeme heyeti çocuğun değil erkeklerin beyanlarına güvendi. Suçlulara ‘İz bırakmadan suç işleyebilirsiniz’ dedi. Bu karar yargı içtihatlarına, hukuka, İstanbul Sözleşmesi’ne uymayan bir karardır. Dava hakkında gerekçeli karar da daha sonra açıklanacak. Biz bu karara itiraz edeceğiz.”

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.