Yasağa rağmen Gezi hatırlatıldı

  • Taksim Dayanışması, Kaymakamlık yasağı ve polis engellemelerine rağmen Gezi direnişinin 8. yıl dönümünde açıklama yaptı.

 

Taksim Dayanışması, Gezi direnişinin yıldönümü nedeniyle Beyoğlu’nda bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimar Mühendisler Odası binasının önünde basın açıklaması yaptı. Bazı yurttaşların  gitmesine izin verilmemesi üzerine eş zamanlı olarak Çukurlu Çeşme Sokak’ta da basın açıklaması okundu. Kaymakamlık yasağı ve polis engellemelerine rağmen açıklamaya Halkların Demokratik Partisi( HDP) milletvekilleri Musa Piroğlu, Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay ve Oya Ersoy ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın yanı sıra birçok yurttaş katıldı. Gezi’de hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuyla başlayan açıklamada, hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

Taksim Dayanışması adına konuşan Gezi direnişinde katledilen Berkin Elvan’ın ablası Gamze Elvan, “Bundan 8 sene önce Gezi’de buluşmuş, bir arada olmanın coşkusunu, gerçeği haykırmanın gururunu, direnmenin onurunu yaşamıştık” dedi. Halk sağlığının, yoksulluğun, açlığın, işsizliğin ve gençlerin geleceksizliğinin iktidarın umurunda olmadığına vurgu yapan Elvan, “O kürsülerden çekilen azarlar, savrulan tehditler, hukuksuz yargılamalar, siyasi tutuklamalar hepsi korku salmak için, çünkü iktidarlarını ayakta tutabilmenin tek yolu bu” şeklinde konuştu.

Her seferinde yenileceksiniz

Gezi direnişine ilişkin devam eden dava sürecine tepki gösteren Elvan, şöyle devam etti: “Gezi’yi yargılamaya kalktılar. Bir, iki yetmedi üçüncü kez torba dava ile adını kirletmeye çalışıyorlar. Değil üç; beş, on, bin kere de yargılasanız Gezi’nin haklılığı ve gerçekliği karşısında her seferinde yenileceksiniz. Gezi, defalarca ortaya saçılan mafya-devlet-sermaye-çete ilişkilerine benzemez. Gezi başlı başına bu halkın eşitlik, özgürlük, adalet umududur. Gezi yurttaşların kendi kaderini tayin etme iradesi ve kararlılığıdır. Bir kez yaşayan ömrünce unutamaz, Gezi unutturulamaz. Bugün de aynı taleplerimizi bir kez daha yükseltiyoruz: Acil demokrasi istiyoruz. Bu halk, adil, özgür ve eşit bir ülkede yaşamayı hak ediyor. Haklarımızı istiyoruz, alana kadar direneceğiz. Gezi’de canlarımızı bıraktık. Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için direneceğiz! Onlara sözümüzdür.”

Açıklamanın ardından kitle sloganlar eşliğinde dağıldı.

 İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.