Yasin Bulut’a suikast

  • PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut (Şukrî Serhed) dün sabah Süleymaniye’nin Çarçira Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düştü. PKK, Türk devletini işaret etti.

1978’den beri Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yer alan, Dayarbakır Zindanı vahşetini yaşayan, 1991’den beri de gerilla alanlarında olan ve son 10 yıldır PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi’nde görev alan 64 yaşındaki Yasin Bulut’a tedavi için gittiği Süleymaniye’de suikast düzenlendi. Bulut, şehadete ulaştı. PKK Dış İlişkiler Komitesi, MİT’i işaret ederek, Federe Kürdistan Hükümeti’ne sorumluluğunu hatırlattı.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut, sağlık sorunları nedeniyle gittiği Federe Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı, dün sabah yerel saatle 09.00 sıralarında Çarçira Mahallesi’nde gerçekleşti. Vücuduna dört mermi isabet eden Bulut, şehit düştü. Bulut’un cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Bulut’un cenazesi öğleden sonra alındı ve Süleymaniye’de yapılan törenin ardından uğurlandı.

Yasin Bulut, 1957’te Kars’ta dünyaya geldi. Bulut, 1978’de Kürt Özgürlük Hareketi ile tanıştı. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında tutuklandı ve Diyarbakır Cezaevi’nde kaldı. Buradaki PKK öncü kadrolarıyla birlikte ağır işkencelere maruz kaldı. Bulut, 1991’de cezaevinden çıktıktan sonra gerillaya katıldı. Bulut, uzun süredir Federe Kürdistan’da PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyordu.

PKK, Türk devletini işaret etti

PKK Dış İlişkiler Komitesi, yaptığı yazılı açıklamada, MİT ve ona bağlı iş birlikçi kontraların Kuzeyli Kürt yurtseverlere ve PKK kadrolarına iki gündür saldırı başlattığını belirterek, ”Tedavi amaçlı Süleymaniye’ye gelen Yasin Bulut (Şukrî Serhed) arkadaşımızı kaldığı evin önünde vahşice katledildi. Sabah erken evden hastaneye gitmek için çıkan Yasin Bulut arkadaşımız, arkadan yaklaşan Türk kontrası tarafından vurularak şehit edilmiştir” dedi.

Seri cinayetler planlandı

Bir gün önce de Kuzeyli siyasi sığınmacı olan Ferhat Barış Kondu isimli Kürt yurtseverin aynı odaklar tarafından kendi iş yerinin içinde vurulduğunu hatırlatan Komite, şöyle devam etti: ”Bu iki olayın peş peşe yapılması, faşist Erdoğan ve MİT’inin planlı ve hazırlıklı bir şekilde seri katliamlar ve siyasi cinayetler başlattığını göstermektedir. MİT’in burada bu kadar rahat ve serbest bir şekilde daimi devlet terörü yapması, başta Güney hükümeti olmak üzere Süleymaniye bölgesi sorumlularının acil açıklama yapması ve gerekli tüm tedbirleri almasını gerektirmektedir. Bu vahşi saldırı, Süleymaniye halkımıza; bu şehrin istikrar ve güvenliğine bir saldırıdır. Faşist Türk devleti Kürdistan’ın her parçasında katliam yapma cüretini gösteriyorsa bu bizim acil bir şekilde ortak tutum takınmayı ve tedbirler almayı zorunlu kılıyor. Bu katliamlara gerekli tavır konulmaz, failler acil yakalanmaz ve teşhir edilmezse cesaret alırlar.

Bulut, ağır hastaydı

64 yaşındaki arkadaşımız yıllarca Kürdistan Özgürlük Mücadelesi için canla başla mücadele veren ve bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan devrimciler için çalışmaktaydı. İlerlemiş yaşına ve hastalığına rağmen bu amansız ve yılmaz emeği gösteren Yasin Bulut, en son hastalığı ağırlaşınca mecburi olarak tedavi olmak için Süleymaniye şehrine geldi. Faşist Türk devleti, her Kürt için ölüm fermanı verdiği için ağır hasta olan insanlara sokak ortasında saldırmakta ve katletmektedir. Başta yurtsever Güney halkımız olmak üzere tüm siyasi parti ve kişilikleri tepki vermeye, tavır belirlemeye çağırıyoruz. Hareket olarak peşini bırakmayacak ve anısına sahip çıkma tavrını göstereceğiz.”

İntikamı alınacak

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi de üyeleri Yasin Bulut’un şehit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Gerilla direnişi karşısında sonuç alamayan ve gün be gün yenilgisi büyüyen faşist Türk devletinin bu defa kirli saldırılarla sonuç almaya çalıştığını belirten Komite, şunları ifade etti: ”Mücadeleye başladığı ilk günden son nefesine kadar da Apocu çizgiden sapmamış ve dur durak bilmeden varlığını Kürt halkının özgürlüğüne adayan yoldaşımızın bizlere bıraktığı mirası, zafere kadar büyük bir onurla taşıyacağız. Bilinsin ki Şükrü yoldaş şahsında bütün devrim şehitlerimizin intikamı alınacak ve kanları yerde kalmayacaktır.”  SÜLEYMANİYE

 

 

Kondu, iş yerinde vuruldu

33 yaşındaki Kuzey Kürdistanlı yurtsever Ferhat Barış Kondu, önceki gün Süleymaniye’de çalıştığı Can Diyarbakır firmasının ofisini açtıktan sonra silahlı saldırıya uğradı. Yaralı kurtulan Kondu’nun tedavisi devam ediyor. Komeleya Karkerên Mezopotamya (Mezopotamya İşçiler Derneği), fail olarak Türk devletini ve MİT’i gösterdi. Siverekli olan ve dört yıldır Güney Kürdistan’da yaşayan arkadaşlarının hiç kimseyle kişisel bir problemi olmadığını belirten Komeleya Karkerên Mezopotamya Sözcüsü Musa Xalid, MİT’in bir süredir, Kuzeyli arkadaşlarını tehdit ettiğini, ajanlık dayattığını, ardından da saldırılara başladığını söyledi. Xalid, ” Bu siyasi bir saldırıdır. Üç yıldır Türk istihbaratı peşimizde, bizi takip ediyor. Baskı ve tehditle bizleri ajanlığa zorluyor. Onlar için çalışmamazı istiyor. Biz bunları reddediyoruz. Bu şekildeki saldırı ilktir. Eğer ciddi bir duruş sergilenmez, tavır alınmazsa devam eder. Silêmaniyê’de de Hewlêr ve Dihok’taki gibi at koşturacak” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.