Yazdığı kitabı okuyamıyor

  • Kandıra 2 Nolu F Tipi'nde tutulan Mehmet Alçınkaya’nın yazdığı "Her daim kavganın içinde" kitabı, "motivasyonu arttırıcı içeriğe ve eğitici niteliği" gerekçesiyle kendisine verilmedi. 

Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 28 yıllık tutsak Resul Kocatürk'ün kaleme aldığı “Tımarhanede 22 Gün-Çarmıhtaki Hasta Mahpuslar” adlı kitabının cezaevi idaresi tarafından "sakıncalı" bulunarak kendisini verilmemesinin ardından aynı durumla bu kez Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde karşılaşıldı.

Kandıra 2 Nolu F Tipi'nde tutulan Mehmet Alçınkaya’nın yazdığı "Her daim kavganın içinde" isimli otobiyografi kitabı, cezaevi idaresi tarafından kendisine verilmedi. Gerekçe olarak ise kitabın "motivasyonu arttırıcı içeriğe ve eğitici niteliğe sahip olması" gösterildi. Alçınkaya, gönderdiği mektupta karşılaştığı bu durumu şu sözlerle dile getirdi:

Kitap Şubat'ta çıktı

“Ben yaklaşık 5 yıldır Kandıra 2 Nolu F tipi zindanında tutsaklığı devam eden Mehmet Alçınkaya. Öncelikle tüm herkesin bayramını kutluyorum ve kardeşçe bir dünyada bayram tadında bir toplum umuduyla selamlıyorum.  Zindanda 45 yıllık mücadele deneyimimi ve çocukluğumdan başlayarak anılarımı yazdığım otobiyografi kitabım ‘Her daim kavganın içinde’, Şubat ayında çıktı. Bana bir ayı aşkın bir süredir kendi yazdığım kitabı teslim etmiyorlar. Cezaevi yönetimine ve eğitim birimine her sorduğumda incelendiği, son olarak eğitim birimi kitabın cezaevi müdüründe olduğunu söylemişti. Bana karşı bir keyfiyet olduğu anlaşılıyordu.

Başka tutsaklara ulaştı

Ben bu sırada kitapla ilgili herhangi bir sorun olmadığını ve satışının yapıldığını öğrenmenin yanı sıra birçok cezaevindeki tutsağa ulaştığını ve okumaya başladıklarının bilgisini aldım.

Gergerlioğlu sordu

Bir ay boyunca verilmeyince DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioglu, cezaevi müdürü ile bu konuyu konuşmak için aramış. Müdür başka konular için arandığında da telefona çıkmadığı gibi yine görüşmekten kaçınmış. Bunun üzerine Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığını arayarak bakan yardımcısı ile konuşmuş. Kitabın verilmemesini, cezaevi müdürünün tavrını ve yaşanan keyfiyeti dile getirmiş. 

Verilmeyeceği iletildi

Bayramdan hemen önce yazdığım dilekçeye kitabın verilmeyeceği yanıtı verildi. Gerekçe ise, ‘motivasyonu arttırıcı içeriğe ve eğitici niteliğe sahip olması’. Anlaşılan o ki zindanların üretim alanlarına dönmesinden rahatsız oluyorlar ve engellemeye çalışıyorlar.

Her daim kavganın içinde

Mücadeleden, üretmekten, düşünmekten vazgeçmememize tahammül edemeyenlere yanıtım: Her daim kavganın içinde dünden bugüne mücadelem." KIRIKKALE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.