Yeni korona yasası meclisten geçti

Dünya Haberleri —

Almanya Parlamentosu / foto: AFP

Almanya Parlamentosu / foto: AFP

  • Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP meclis gruplarının çoğunluğu ile Federal Meclis, Enfeksiyondan Korunma Yasası’ndaki değişiklikleri onayladı. 

 

Bir tartışmanın ardından Alman Federal Meclisi, SPD, Yeşiller ve FDP parlamento gruplarının çoğunluğuyla Enfeksiyondan Korunma Yasası'ndaki değişiklikleri onayladı. Dün yapılan oylamada 398 milletvekilinin lehte, 254'ünün aleyhte ve 36'sının çekimser oy kullandığı açıklandı. Yasanın yürürlüğe girebilmesi için bugün de özel bir oturum yapacak olan Federal Konsey tarafından onaylanması gerekiyor.

3G ülke çapında geçerli olacak

Koalisyon hükümeti kurma hazırlığı yapan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından hazırlanan yasa değişikliğine göre, diğer şeylerin yanı sıra, iş yerinde ve toplu taşımada 3G kuralı ülke genelinde geçerli olacak. Rastgele kontrollerin de önü açıldı.

Bakım evleri ve klinikler için çalışanlar ve ziyaretçiler için de test yükümlülükleri getirildi. Hastalığı atlatan veya aşı olan çalışanlardan da haftada iki kere PCR testi yaptırması istenecek. Ayrıca özellikle büro işi yapanların mümkünse evden çalışması isteniyor.

Korona test sonucu ile Covid-19 geçirdiğine veya aşı olduğuna dair belgelerde sahtecilik yapanlara ağır cezalar getirilecek. Sahte belgeleri hazırlayanlara veya örgütlü olarak sahtecilik yapanlara üç aydan beş yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Eyalet yönetimleri ise salgının durumuna göre sokağa çıkma kısıtlaması uygulayabilecek veya kültür ve spor etkinliklerinin yasaklanması kararı alabilecek.

Ancak gösteri yapma ve dini faaliyetler bu yasak ve kısıtlamaların dışında kalacak. Temel ihtiyaç ürünleri satmayan mağaza ve dükkanların veya okulların kapatılması ise öngörülmüyor. Okullar ve kreşler de açık tutulacak.

Korona acil durumu ise uzatılmayacak ve 25 Kasım'da sona erecek.

BERLİN

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.