Yeşil Sol Parti ile hesap soracak

Kadın Haberleri —

Gülsüm Çolak

Gülsüm Çolak

  • Oğlunu Soma’daki göçükte kaybeden Yeşil Sol Parti Manisa Milletvekili adaylarından Gülsüm Çolak, aynı göçükte yaşamını yitiren işçileri anarak, sorumlularından hesap soracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere son 2 gün kalırken, toplumda değişim umudu büyüyor. AKP-MHP'nin gücünü kaybetmesinde en önemli nedenlerden biri yargının bir iktidar aparatına dönüşmesi ve adaletsizlik. Her kesimden büyük bir adalet talebi yükseliyor.

Seçim Beyannamesi’nin temel başlıklarından biri adalet olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), aday listesinde Suruç ailelerinden Ankara Gar Katliamı ailelerine, Somalı 301 madencinin ailelerinden Şenyaşar Ailesi'ne kadar adalet talebi olan birçok kesime yer verdi. Bu isimlerden olan Manisa Milletvekili adayı Gülsüm Çolak, 13 Mayıs 2014'te Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında 301 madenci ile birlikte oğlu Uğur Çolak'ı kaybetti. Katliamla ilgili açılan davada maden şirketinin patronu Can Gürkan 20 yıl ceza alırken, birçok sorumlu da beraat etti.

Hesap sormak için

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler, Soma katliamının 9. yıl dönümünden bir gün sonra gerçekleştirilecek. MA'dan Tolga Güney'e konuşan Yeşil Sol Parti Manisa adaylarından Gülsüm Çolak, 301 madencinin hesabını sormak için aday olduğunu söyledi. Çolak, Soma ve çevre ilçelerde yoğun bir çalışma yürütüyor. Esnaf ve ev ziyaretleri yapan Çolak, önce madenlerde doğası katledilen ve tarımı bitirilen, daha sonra da madenlerde ölüme terk edilen Somalılardan destek istiyor.

Hukukun bu kadar aşağılanması

"Milletvekili olmak bana hiç cazip gelmiyor. En çok kızdığım yer Ankara'dır" diyen Çolak, şöyle devam etti: "Ama hukukun bu kadar aşağılanması, insanların ezilmesi beni rahatsız ediyor. Meclis’te ezilenleri, işçiyi temsil eden insanları nadiren gördüm. Hukukun ayaklar altına alınması da canımızı acıttı. 301 madencinin katilleri 6 gün bile cezaevinde kalmadı. Hakça bölüşüm ve adalet için aday oldum. İnsanların birbirini sömürerek yükselmesini, birilerinin sürekli ezilmesini istemiyorum. Bir tarafta çok büyük paralar alanlar varken, bir tarafta da insanlara 'sen 8 bin 500 lira ile geçin' diyorlar. Böyle bir sistem olur mu?"

Tek adam rejimine karşı

Yeşil Sol Parti'nin insanların sömürülmediği bir düzen için mücadele ettiğini vurgulayan Çolak, hukuk sisteminin düzelmesi ve bağımsız olması gerektiğinin altını çizdi. Adaletin eşit dağılması ve yargının da kendini güvende hissetmesi için mücadele edeceklerini söyleyen Çolak, "Bunun için gelen her iktidarın yargıyı ele geçirmemesi lazım. Bu da parlamenter sistem ve güçler ayrılığıyla olur. Tek adam rejimine karşı çıkmalıyız. Mesela 301 madencinin son duruşması hiç aklımdan çıkmaz. 301'in katillerine verilen cezalara aileler itiraz ederken mahkeme başkanı karşımızda gülüyordu. O kararı vicdanlarıyla mı verdiler? O kararın verilmesiyle mutlu mu oldular? Bu 'İktidarın dediğini yaptım', 'Ben sermayeden yanayım' demektir" şeklinde konuştu.

Korksunlar, yargılanacaklar

14 Mayıs'tan sonra her şeyin daha iyi olacağına inandığını söyleyen Çolak, şunları ekledi: "İnsanlar artık yarına umutla bakacak. 13 Mayıs katliamının anmasında, 'Evet korkun yargılanacaksınız, daha bu yargılama bitmedi' diye bağıracağız. 14 Mayıs'ta da karar vereceğiz. Yeşil Sol Parti'nin burada çıkaracağı milletvekilinin ses getireceğine inanıyorum, 301'in hukuksal mücadelesini vereceğini düşünüyorum. Artık ölmek istemiyoruz. Hakça, kardeşçe bölüşmek istiyoruz." MANİSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.