Yine DAİŞ yine Türk

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın 6 eyaleti ve Hollanda’da eş zamanlı yapılan DAİŞ operasyonunda aralarında Türklerin de bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınması DAİŞ-Türkiye ilişkisini tekrar görünür hale getirdi.

Almanya ve Hollanda’da eş zamanlı olarak Çarşamba günü yapılan DAİŞ operasyonuna binden fazla polis katıldı. Çok sayıda adresin basıldığı operasyonda aralarında 1 Türk vatandaşı ve ismi Türkçe olan Alman vatandaşı da bulunuyor. Operasyonda gözaltına alınanlardan 7 kişiden 4’ü kadın. Federal Savcılık'tan baskınlarla ilgili yapılan açıklamada, Baden-Württemberg, Bremen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde düzenlenen operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

6 eyalette 19 nokta basıldı
Baden-Württemberg, Bremen, Hamburg, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletleri ile komşu ülke Hollanda'da 19 noktada arama yapıldı. Biri Türk vatandaşı dördü kadın 7 şüpheli para toplayarak DAİŞ’in terör faaliyetlerini desteklemek dayanağı ile gözaltına alındılar. Federal Savcılık zanlılara, yurtdışında bir terör örgütünü desteklemek ve kısmen de Dış Ticaret ve Ödemeler Yasasını ihlal suçlaması yöneltiyor.

Türk isimli ve uyruklular
Gözaltına alınanların isimleri ve uyrukları şöyle: Alman vatandaşları Harun Y., Chahira A., Alperen K. ve Anna Y., Alman ve Fas vatandaşı Siham O., Türk vatandaşı Çağla K., ve Kosova vatandaşı Kujtim B.

Rojava’daki kamplardan kaçmaları için 
Hol ve Roj kamplarının adın anmayan Federal Savcılık, en az 65 bin euronun DAİŞ’e havale edildiğini, bu paranın Kuzey-Doğu Suriye'deki DAİŞçilerin kamplardan kaçması için kullanıldığını aktardı. DAİŞ’e para ödeyenler hakkında savcılık soruşturması başlatıldı. Bu kapsamda, Almanya genelinde 90 noktada arama yapıldığı, operasyona binden fazla emniyet görevlisinin katıldığı belirtildi.

Faeser Türk DAİŞçi diyemedi 
İslam ile terörizmi yan yana koydu
DAİŞ’e mali destekçilerine operasyon hakkında açıklama yapan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "İslamcı terörizm tehlikesi hâlâ yüksek. İslamcılara karşı çok temkinli ve sert tutumumuzu sürdürüyoruz" dedi. İslamcı terörizm alanındaki finansman ağlarının tespit edilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan İçişleri Bakanı, bu finansmanın "Anayasaya aykırı ideolojilerin yayılmasını" sağladığını ve "terör faaliyetleri için temel" oluşturduğunu söyledi. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.