YJA Star gerillaları vurdu

  • YJA Star gerillalarının öncülüğündeki eylemlerde 13 Türk asreri öldürüldü, 4'ü yaralandı. 1 Skorsky helikopter darbelendi, 1 mevzi ve 1 ses dinleme cihazı imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

*  YJA Star gerillaları, 26 Nisan günü Werxelê Direniş Alanı çevresinde Türk askerleri denetim altına aldıktan sonra saat 18.40’ta ağır silahlarla vurdu; 8'in öldürdü, 2'sini yaraladı. Türk ordusu, akşam saatlerinde alanı yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra saldırı helikopterlerinin desteğiyle kayıplarını alandan uzaklaştırabildi.

*  YJA Star gerillaları, 27 Nisan günü Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde konumlanan Türk askerlerini takibe aldı. Denetim altına alınan askerlere, saat 17.30’da iki koldan eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, yakın mesafeden vurduğu 1 mevziyi imha etti, 1 askeri öldürdü. İkinci eylem kolu, üzerlerine giderek 3 askeri öldürdü, 1 sensörlü ses dinleme cihazını imha etti. 

*  Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalciler, saat 19.15’te ağır silahlarla vuruldu. Türk ordusu, saat 22.45’te Werxelê Direniş Alanı’nın çevresini saldırı helikopterleriyle bombaladıktan sonra Skorsky tipi helikopterlerle indirme yapmak istedi. Gerillanın müdahalesi sonucu 1 Skorsky helikopter darbelendi ve indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Zap Bölgesi

* Kurêjahro Direniş Alanı’nı 26 Nisan günü 23.00 – 00.00 saatleri arasında bombalamak isteyen saldırı helikopterlerine müdahale edildi. Helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Kurêjahro Direniş Alanı’nında bulunan Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, 27 Nisan günü saat 17.40’ta suikast taktiğiyle vuruldu; 1 Türk askeri öldürüldü, 1'i ise yaralandı. 

* Kurêjahro Direniş Alanı'na bağlı Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, 27 Nisan günü öğle saatlerinde vuruldu; 1 asker yaralandı. 

* Girê Rûbar’a 27 Nisan günü gece saatlerinde indirme yapmak isteyen helikopterler, müdahale sonucu uzaklaşmak zorunda kaldı. Ardından Girê Şehîd Kendal bombalandı. Aynı saatlerde Girê Cûdî, sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle ve savaş uçaklarıyla 27 kez bombalandı. 

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 27 Nisan günü saat 11.30’da Girê Şehîd Şahan ve Girê Şehîd Axîn’deki Türk askerlerini eş zamanlı hedef aldı. 

Üç bölgeye saldırılar

Türk ordusu, 27 Nusan günü Garê'e bağlı Girê Zengil yamaçlarını savaş uçaklarıyla;  Metîna'ya bağlı Girê Hakkarî'yi sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombaladı. Zap'a bağlı Girê Amediyê, Çemço, Şehîd Şemdîn, Kurojahro, Saca, Şikefta Birîndara, Girê Şehîd Cûdî, Girê Ortê ve Karker alanları ise sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla 23 kez bombalandı.  BEHDİNAN

 

Tabura cenaze deposu

Zap, Avaşîn ve Metîna'da çatışmalarda ölen ve yaralanan askerler için Çukurca’ya bağlı Ertuş (Uzundere) köyünde geniş kapasiteli Sahra Hastanesi kuruldu. Burada görev yapanların ise alanlarında uzman ve profesör olan sağlık çalışanları. Sahra Hastanesi’ne gün içerisinde çok sayıda yaralı ve asker cenazeleri getirildi; çok sayıda seyyar morg götürüldü. Ölen asker sayısının fazlalığından dolayı Yüksekova Devlet Hastanesi morgunda yer kalmadığı için Yüksekova 1.Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na soğuk hava deposu kuruldu. İlçeye her gün helikopterle 10-15 asker cenazesi getiriliyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.