YJA Star, Şehîd Şahan'da vurdu

  •  YJA Star gerillaları, Xakurkê’nin Girê Şehîd Şahan alanındaki Türk askerlerine düzenlediği eylemde, 4'ünü öldürdü; 3 mevzi ve 1 mobese kamera sistemini imha etti. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 11 kez patlayıcı, taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 28 kez saldırı helikopterleri, 17 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs ve havanlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 4 Türk askerini öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Xakurkê Bölgesi

*  YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Girê Şehîd Şahan alanındaki Türk askerlerini 31 Ağustos saat 06.00’da vurdu; 4 Türk askerini öldürdü, 3 mevzi ve 1 mobese kamera sistemini imha etti. 

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerinin çevresine yerleştirilen 1 mobese kamera sistemi, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 31 Ağustos saat 17.30’da imha edildi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 31 Ağustos saat 11.15 ve 16.00 saatleri arasında taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamak isteyen Türk askerleri, 2 kez sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

*  Türk ordusu, 31 Ağustos’ta Girê FM, Girê Cûdî ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 11 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı. 

*  Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 31 Ağustos’ta gaz bombalarıyla bombalandı. 

*  Kurojahro, Girê Amediyê, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 28 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

*  Garê’nin Deşta Kafya alanı ile Girê Bihar ve Sîda Direniş Alanları, savaş uçaklarıyla 17 kez bombalandı.

*  Xakurkê’nin Girê Şehîd Hakî, Girê Şehîd Kamuran ve Geliyê Lolan alanları ile Şehîd Adil ve Sîda Direniş alanları obüs ve havanlarla onlarca kez bombalandı.

* Türk ordusu, Şikefta Birîndara ve Werxelê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.

* KDP güçlerinin Girê Amediye Direniş Alanı’nda 31 Ağustos günü 12.00 – 15.30 saatleri arasında işgalci Türk ordusuyla yol yapım çalışması devam etti.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.