YJAD: Kirli, kanlı ellerinizi kadınlardan çekin

Kadın Haberleri —

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

  • Demokratik Alevi Kadınlar Birliği 25 Kasım sonrası kadına yönelik AKP-MHP iktidarının saldırısını yazılı bir açıklamayla kınadı. “Kirli, kanlı ellerinizi kadınlardan çekin” diyen Alevi kadınlar, yaratılan korku imparatorluğunun sonunu kadınların getireceğini kaydetti.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla erkek-devlet şiddetine karşı alanlara çıkan kadınlara yönelik başlatılan tutuklamalara tepki gösteren Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD) yazılı açıklamada bulundu.

Göz altına alınan kadınların politik kadın aktivistleri ve siyasi parti, kadın kurum ve yöneticileri olduğu belirtilen açıklamada tutuklanan kadınların Türkiyeli kimliklerin onurlu temsilcileri vurgulandı. Bu kadınlar sayesinde ülkenin onurlu bir yüzyıla yürüdüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı ortak mücadele haftasının bitiminde AKP-MHP faşist zihniyeti, eril aklın üstünlüğünü kadınlar üzerinden göstermenin tek yöntemi olarak seçtiği gözdağı verme, baskı kurma ve üstün olma rolünü gözaltılarla devam ettiriyor.

İran'daki eril gericiliğe karşı sürdürülen halk direnişi 3’üncü ayına giriyor.

Irak’ta politik kimlikli Kürt kadınları Türk MİT’i tarafından katlediliyor.

Rojava’ya ‘Türkün erkek gücünü’ göstermek ve IŞİDliler için yuva kurma telaındaki AKP-MHP çeteleri, kadınların devrime yürüyüşüyle sembolleen Rojava Devrimi’ni boğmaya çabalıyor. Türkiye’de politik, sivil her kadın yaşam güvencesinden yoksunken, cezaevlerinde kadınlar tecavüz ve işkenceyle öldürülürken, doğuracağı, yaşıyacağı, giyineceği, emeği, bedeni, ruhu, doğası, kültürü, inancı yani yaşamına dair her yer hapishaneye, tımarhaneye dönüştürülmüşken kadınların sessiz kalmasını beklemek, susmalarını söylemek, buyurmak kadın mücadelesinden anlamamaktır, tanımamaktır.

Çeyrek asrı devirirken “Jin jiyan azadî” sloganı dünyada karşılık bulmuş her renkten, her ulustan, her inançtan kadınlar aynı sloganla örgütlenirken, Türkiye sistem güçleri yeniden şiddeti tırmandırmayı, baskıyı bir seçim aracı olarak kullanmayı tercih etmiştir. 

Göz altına alınan kadınlar, siyasetçi, politik kadın aktivistler ve siyasi parti, kadın kurumlarının yöneticileridirler. Çünkü bu kadınlar, Türkiyeli kimliklerin onurlu temsilcileridirler. Bu kadınlar sayesinde ülke onurlu bir yüzyıla yürüyor.

Yarattığınız korku, yalan iftiraların sizi vuracağını bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Biz Demokratik Alevi Kadınlar Birliği üyeleri olarak gözaltındaki kadınların ve tutuklu tüm kadın mücadelesinin aktivistlerini siyasetçi, gazeteci, sendikacı, sanatçı, hukukçu kadınları tanıyoruz ve şahidiyiz; sizin yarattığınız korku imparatorluğunun sonunu bu kadınlar getirecek.Kirli, kanlı ellerinizi kadınlardan çekin.”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.