YJAD: Savaş en büyük emek hırsızlığıdır

Kadın Haberleri —

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD)

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD)

  • “Adil, eşit, özgür ve savaşsız bir dünya yaratmak için 1 Mayıs’ta alanlardayız” açıklamasını yapan Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, savaşın en büyük emek hırsızlığı olduğunu belirterek, herkesi savaşa, yoksulluğa karşı ortak tutum almaya çağırdı.

Dünya İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD) yaptığı yazılı açıklama ile 1 Mayıs’ta alanlarda olacağını duyurdu.

“Adil, eşit, özgür ve savaşsız bir dünya yaratmak için 1 Mayıs’ta alanlardayız” diyen YJAD, “Bizler topraklarımızdan koparılmış Kürt- Alevi emekçi kadınlarız. Bugün buralarda bizi yaşamaya mecbur kılan ötekileştirilmek istenen, yok sayılmaya çalışılan kimliklerimiz için verdiğimiz mücadeledir” diye belirtti.

Kürtlere saldırı görmezden geliniyor

Kürdistanlı emekçiler olarak Avrupa’nın her yerinde eşitsizliğe karşı tavırlarını duruşları ile göstereceklerini belirten Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, çözülmek istenmeyen Kürt sorununa dikkat çekti. Açıklamada şöyle denildi: Yıllardır Kürt sorunun demokratik çözümü ve şiddetsiz bir yaşamı yaratmak iddiası ve inancıyla alanlara çıktık. Ne yazık ki kapitalizmin azgın Levihat’ları savaşta ısrarını devam ettiriyor. Dünyanın birçok yerinde insanlık demokrasi, adalet eşitlik ve özgürlük için direniyor. Buna rağmen bu 1 Mayıs’ı Ukrayna ve Kürdistan’daki savaşın gölgesinde karşılıyoruz. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı duran Avrupa hükümetleri ve kamuoyu, Türkiye’nin kendi ülke sınırları dışındaki Kürt yerleşim alanlarına yönelik başlattığı işgal saldırısını görmezden geliyor. Bu durum demokrasi ve insan hakları ilkeleri ile bağdaşmadığı gibi bir samimiyetsizliği de açığa çıkarıyor. 

1 Mayıs bedel ödenen bir tarihtir

‘Savaşa değil emeğe emekçiye bütçe!’ talep eden Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, 1 Mayıs’ın emekçilerin bedel ödeyerek yarattığı bir tarih olduğunu hatırlattı. YJAD, “Emek mücadelesinde yitirdiğimiz herkesin direngenliğiyle yaratılan bu onurlu tarihi sahiplenmeye ve de emeğin emekçilere eşit ve adil olarak paylaşılması mücadelesini yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

“Kadın emekçiler, eşit işe eşit ücret talebini yineliyor” diyen YJAD, sendikaların, kadın kurumlarının çalışma hayatındaki eşitsizlikler karşı mücadele ettiğini belirtti.

Silah satışlarına hayır!

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği açıklamasında şunları kaydetti: Tarihten de bilindiği gibi savaşın bedelini yoksul halklar, emekçiler, kadınlar ve çocuklar öder. Savaş aynı zamanda insan emeğiyle yaratılan her şeyi bir anda yok eden en büyük emek hırsızlığıdır. Biz emekçiler olarak herkesi ve her kesimi savaşa karşı 1 Mayıs’ta ortak tutum almaya çağırıyoruz. Avrupa’nın savaştan rant elde etmek uğruna yaptığı silah satışlarına hayır diyerek silah satışlarını durdurmaya çağırıyoruz. 

HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.