YJK-E: Failler yargılansın

Kadın Haberleri —

.

.

  • Almanya’da YJK-E öncülüğünde Paris Katliamı’ın 9. yıl dönümünde kadınlar, “Adalet sağlansın, failler yargılansın” talebiyle 5 Ocak’ta Fransa konsoloslukları önünde protesto eylemleri düzenleyecek. YJK-E, 8 Ocak’ta da birçok kentte yürüyüş yapacak.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E), 9 Ocak 2013 yılında Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için yazılı açıklama yaptı. 9 Ocak’ın kadınlar için “zamanın durduğu gün” olduğu belirtilen açıklamada, “Üç kadın arkadaşımızı içimizden kopararak, Kürt halkının özgürlük kavgasına ölüm perdesini indirmek istediler” denildi. “Sakine Cansız kadın özgürlük ideolojisinin unutulmaz neferidir; Fidan Doğan Avrupa’da Kürt halkının sesi olmuş; Leyla Saylemez genç yaşta sorumluluk alarak Kürt halkının kazanımlarının geleceğe taşınmasını üstlenmiştir. Üç arkadaşımızı aramızdan alarak, bu mücadeleyi geriletmeyi, sindirmeyi hedefliyorlardı” denilen açıklamada, Kürt kadınlarının bu hesabı boşa çıkarttığı kaydedildi. “Kürt kadınları bu mirasa sahip çıkarak, onlardan aldığı güçle mücadelelerini daha bir kararlılıkla yürütmektedir” denilen açıklamada, Paris Katliamı’nın aydınlatılması için adalet arayışının da süreceği vurgulandı. “Katil bellidir ve buna hizmet eden Avrupa hükümetleri de bunun hesabını vermek zorundadır” ifadesine yer verilen YJK-E açıklamasında, “Unutulmamalıdır ki; bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini durduramazsınız.’ Kadınlardan korkuyorsunuz ve korkmaya devam edin. Çünkü bizler direnişimiz ile tüm saldırılarınızı, infazlarınızı ve komplolarınızı boşa çıkarmak için hiçbir zaman alanları da mücadelemizi de bırakmayacağız” mesajı verildi.

Talebimizde ısrarcıyız

“Bu yıl ki yürüyüşlerimizde de taleplerimizde de ısrarcıyız. Adalet yerini bulana ve bu katliamın arkasındaki kirli güçler yargılanıp hesap verene kadar mücadeleye devam edeceğiz” denilen açıklamada, 9 Ocak vesilesiyle yapılacak eylemlere ilişkin de ayrıntılar da paylaşıldı.

Gerçekleştirilecek eylemlerin yer ve  tarihleri

5 Ocak Çarşamba

Hamburg’da miting, saat: 13.00, Fransa Konsolosluğu Heimhuder str. 55

Düsseldorf’da miting, saat: 10.00, Martin Luther Platz 26

Saarbrücken’de miting, saat: 13.00, Fransa Konsolosluğu önünde

Berlin, saat: 11.00, Pariser Platz 5

Hannover’de miting, saat: 11.00, Fransa Temsilciliği Herrenstr. 6

Frankfurt’ta miting, saat: 14.00, Fransa Konsolosluğu

8 Ocak Cumartesi

Bremen’de miting, saat: 16.00, Hauptbahnhof önü

Hamburg’da miting, saat: 14.00, Sternschanze Bahnhof önünde

Kiel’de miting, saat: 15.00, Europlatz 

Frankfurt’ta yürüyüş, saat: 14.00, Frankfurt HBF 

Düsseldorf’da yürüyüş, saat:13.00, DGB Haus Friedrich-Ebert-Str.

Saarbrücken’de yürüyüş, saat:13.30, Europa Galerie

Berlin’de yürüyüş, saat:14.00, Alexander Platz vor dem Roten Rathaus

Stuttgart’ta yürüyüş, saat: 15.00, Lautenschlager Str. 

Hannover’de yürüyüş, saat: 14.00, HBF- Hannover

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.