Yol kontrolüne gerilla müdahalesi

.

.

  • YJA Star gerillaları, Heftanîn’de yol kontrolü yapan Türk güçlerini iki koldan vurdu; 5 asker ve 2 kontra öldürüldü.

 

HPG BM, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin dün yaptığı yazılı açıklamada  şu bilgileri paylaştı:

* YJA Star gerillaları, Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde 23 Ağustos günü saat 08.30’da Bektorya alanına bağlı Girê Kato Sûlê’de bulunan Türk güçlerini iki koldan hedef aldı. Birinci eylem kolu, düşman birliğini yol kontrolü yapmak istedikleri sırada yakın mesafeden vurdu; 2 asker ve 2 kontra öldürüldü. İkinci eylem kolu ise içinde 3 asker ve bombaatar silahının bulunduğu mevziyi vurdu; 3 asker öldürüldü, 1 bombaatar silahı ve 1 mevzi imha edildi.

* Banista, Tabûra Ereba ve Tîpa T alanlarını, 23 Ağustos günü 22.00 ve 22.30’da bombalamak isteyen saldırı helikopterlerine  gerilla tarafından müdahale edildi; darbelenen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Avaşîn’in Girê Sor Direniş Alanı’na 23 Ağustos günü ilerlemek isteyen işgalciler, gerilla tarafından hedeflendi. Girê Sor direnişçilerinin müdahalesi ardından sonuçsuz bir şekilde geri çekilen işgalciler, saat 16.30’da direniş alanını patlayıcılarla bombaladı.

* Türk ordusu, 23 Ağustos günü 13.00-16.30 saatleri arasında ve 24 Ağustos günü sabah saatlerinde Werxelê Direniş Alanı’na yönelik yoğun bir şekilde kimyasal gazlar kullandı. Aynı gün 17.30-22.20 saatleri arasında direniş alanları saldırı helikopterleri ve patlayıcılarla bombalandı. Bombardımanların ardından ilerlemek isteyen işgalciler, Werxelê direnişçilerinin etkili müdahalesi sonucu geri çekildi.

*  Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Hirorê, Seraru, Deşîşê, Êdinê köylerinin çevresi ile Koordîne, Derarê, Kela Qûmriyê alanları, 23 Ağustos günü 21.30-05.00 saatleri arasında saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.

* Avaşîn’in Girê Şehîd Rizgar, Dola Bizina ve Girê Kartal yamaçları, 23 Ağustos günü 22.00-23.30 saatleri arasında  saldırı helikopterleriyle bombalandı. Bombardımanlar sonucu arazide çıkan yangınlar, dün de devam etti.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.