Yoldaşlarımızı bırakın, demiyoruz; elinizden geleni ardınıza komayın!

- Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), partilerine yönelik operasyonda aralarında ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü’nün de bulunduğu 20 kişinin gözaltına alınması protesto etti.
Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleşen açıklamaya ESP ve SGDF yönetici ve üyesi, Halkların Demokratik Partisi il örgütü, Devrimci Parti, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Otonomlar, Devrimci Gençlik Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği, Öğrenci Kollektifleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Devrimci Hareket, Devrimci Gençlik Dernekleri, Partizan, Kaldıraç, Soyalist Öğrenci Hareketi üye ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. “Birleşeceğiz, çoğalacağız faşizmi yıkacağız” pankartı açan kitle sık sık “Yaşasın birleşik mücadelemiz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, sloganları attı.
ESP Eşbaşkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, sokaklarda gözaltı ve tutuklama terörü ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, “Rejim krizde. Yönetemiyorlar. Faşizme mahkum değiliz. Birleşeceğiz, büyüyeceğiz ve mutlaka kazanacağız” dedi.
SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, meşru olmayan bu iktidara karşı asla pes etmeyeceklerini söyledi.
HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ise gözaltılara tepki göstererek şunları söyledi: “evletten aldıkları güçle yargıyı, asker ve polisi kullanarak bu ülkenin en temiz, en vicdanlı insanlarına bunları reva görüyorlar. Çıkmaz bir sokağa girdiniz, ısrarla yolun sonunu görmek için arabaya gaz veriyorsunuz. Duvara tosluyorsunuz. Tarihin çöplüğüne gideceksiniz. İstediğiniz kadar gözaltı yapın, tutuklayın biz hep mücadele etmeye devam edeceğiz. Yoldaşlarımızı bırakın demiyoruz, elinizden ne gelirse ardınıza komayın, diyoruz. Her gün operasyon yaparak iktidarda kalınsaydı, bundan önceki hükümetler devrilmezdi. Sıra sizde.”
Daha sonra sırayla Devrimci Parti, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Otonomlar, Devrimci Gençlik Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği, Öğrenci Kollektifleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Devrimci Hareket, Devrimci Gençlik Dernekleri, Partizan, Kaldıraç, Soyalist Öğrenci Hareketi temsilcileri konuştu. Konuşmalarda ortak mücadeleye devam edileceği vurgulandı. İSTANBUL







