Zap’ta 12 asker öldürüldü

  • Türk işgal saldırılarının sürdüğü Zap’ta büyük bir direniş sergileyen gerilla, 1 ve 2 Mayıs’taki eylemlerde 12 askeri öldürdü. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Gerilla, 1 Mayıs günü Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Armanc savaş mevzileri çevresinde mevzilenmek isteyen Türk askerlerini denetim altına alındıktan sonra saat 13.30’da iki koldan eylem düzenledi. Birinci eylem kolu, içinde 6 askerin bulunduğu mevziyi etkili bir şekilde vurarak imha etti, 6’sını da öldürdü. İkinci eylem kolu ise hedef aldığı 2 mevziyi darbeledi. 

*  Girê Rûbar savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 1 Mayıs günü saat 14.00’te ağır silahlar ve tam isabetle vuruldu. 

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 2 Mayıs günü saat 09.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü. Aynı gün saat 11.00 ve 22.30’da Kevirêkun çevresindekiler tekrar vuruldu, bu kez 2’si öldürüldü. 

*  Kurêjahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Amargî savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 2 Mayıs günü saat 13.00’te suikast taktiğiyle hedeflenerek vuruldu; 1’i öldürüldü. 

*  Kurêjahro Direniş Alanı’nı 2 Mayıs günü saat 10.00’da  patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerlerine sabotajla müdahale edildi; 2’si öldürüldü. 

*  Türk ordusu, 2 Mayıs günü 11.30 – 16.00 saatleri arasında Kurêjahro Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 3 kez kimyasal silahlarla bombaladı.

Xakurkê Bölgesi

*  YJA Star gerillaları, 2 Mayıs günü saat 11.50’de Girê Şehîd Axîn’deki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu; 1 Türk askerini öldürdü. Türk ordusu, bu eylemin ardından alanı obüs ve havanlarla yoğun bir şekilde bombaladı.

Metîna Bölgesi

*  Gerilla, 2 Mayıs günü saat 17.50’de Girê Azad boğazındaki Türk askerlerini, ağır silahlarla hedef alıp tam isabetle vurdu. Aynı gün saat 12.30’da Koordine alanındaki 1 mobesse kamera sistemi imha edildi. 

Yoğun bombardıman

* Türk ordusu, 1 Mayıs günü Zap’a bağlı Girê Amediyê, Boxaza Azadiyê, Kanîgûzê ve Girê FM alanlarını; 2 Mayıs günü Zap’a bağlı Çemço, Saca, Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê ve Sergelê alanlarını, sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle yüzlerce kez ve savaş uçaklarıyla da 19 kez bombaladı. Aynı gün, Koordine, Serê Metîna, Golka, Girê Ortê ve Beşîlê alanları da sınır hattındaki karakollardan atılan havan ve obüslerle onlarca kez ve savaş uçaklarıyla da 9 kez bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.