Zap’ta devrimci operasyon

  •  Gerillalar, Zap’ın Girê Şehîd Munzur alanındaki Türk güçlerine devrimci operasyon yaptı. 5 koldan hedef alınan Türk güçlerinin 4 mevzisi imha edildi; öldürülen askerlerden 8’inin cenazesinin üzerine gidildi.

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, eylemlerle de yanıt veriyor. Zap’ta 8-9 Aralık’ta yapılan devrimci operasyonda, çok sayıda asker öldürüldü. 2 adet M-16, 1 adet bombaatar, 1 adet BKC silahı ile askeri malzeme kaldırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 8 – 9 Aralık tarihleri arasında Zap’a bağlı Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalcilere karşı yeni dönem gerilla taktiklerinin iç içe kullanıldığı koordineli bir devrimci operasyon gerçekleştirildiği bildirildi. BİM, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen devrimci operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı:

*  Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalcilere ait mevziler, 8 Aralık günü saat 14.00’te ağır silahlarla hedef alınıp etkili bir şekilde vuruldu. Ardından harekete geçen hareketli gerilla timleri, Türk mevzilerini 5 koldan denetim altına aldı.

* Birinci ve ikinci profesyonel saldırı timleri, saat 01.00’de işgalcilere ait 2 mevzi ve 1 kameriyeyi hedef alıp eşzamanlı baskın yaptı. Birinci eylem kolu, içinde işgalcilerin bulunduğu kameriyeyi el bombaları ve ferdi silahlarla vurdu. İçindeki 5 askeri öldüren gerillalar, cenazelerinin üzerine giderek 2 adet M-16 silahı, 1 adet bombaatar, 1 Adet BKC silahı, 1 adet çanta ile çok sayıda askeri malzemeyi kaldırdı. 

*  İkinci eylem kolu, işgalcilere ait 2 mevziyi el bombaları ve ferdi silahlarla vurdu. Kısa sürede mevzileri düşüren ggerillalar, 2 mevziyi tamamen imha ederek 3 askerin cenazesinin üzerine gitti. 

*  Üçüncü eylem kolu, aynı anda  Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalcileri yoğun ateş altına alarak etkili bir şekilde vurdu. 

* Devrimci operasyon kapsamında dördüncü ve beşinci eylem kolları da Kela Bêdewê’de bulunan işgalcileri ağır silahlarla vurarak belirlenen hedefleri imha etti.

BİM, ayrıntıların ardından şunları ifade etti: “Güçlerimiz, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında şahin tarzında işgal operasyonuna ani ve keskin bir darbe vurdu. Hareketli timlerimiz, Apocu vuruş tarzıyla 10 dakika içinde tepede bulunan bütün hedefleri üstün bir başarıyla ele geçirdi. Güçlerimiz,  hiçbir kayıp vermedi. Bu devrimci operasyon, işgalci TC devleti tarafından kimyasal silahlarla namertçe şehit edilen gerillalar şahsında tüm şehitlerin intikamı için gerçekleştirildi.”  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.