Zendura’da kimyasal kullandı yine de direnişi kıramadı

Gerilla direnişi karşısında sonuç alamayan İşgalci Türk devleti, savaş suçu işlemeye devam ediyor. Zendura’da gerillalara karşı kimyasal gaz kullanan işgalciler, yerleşim yerlerini de bombalıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi:

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi

*  Şirnex’e bağlı Navyana Şêxan köyüne yakın Misto Tepesi’ne konumlanan ve aynı zamanda bu bölgede yol yapım işlerinin güvenliğini alan işgalcilere karşı 11 Haziran günü saat 19.00’da  iki koldan eylem gerçekleştirildi. Kısa süreli çatışmaya dönüşen bu eylemde; 1 asker öldürüldü.

*  Türk devleti Besta bölgesindeki Girê Mizgeftê, Girê Mêrûya, Girê Misto, Kaniya Maran ve Deşta Parê alanlarında işgal amacıyla askeri yol yapım çalışmaları yürütüyor. Hiç kimse işgalciliğe hizmet eden ve tamamen askeri amaçla yapılmak istenen bu yol yapım çalışmalarında yer almamalı.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Metîna’nın Zendura Tepesi, 9 Haziran günü 19.30-20.00 saatleri arasında savaş uçaklarıyla 4 kez bombalandı. 10 Haziran’dan 12 Haziran’a kadar Zendura Tepesi’nde şiddetli çatışmalar yaşandı. Türk ordusu, tüm girişimlere ve kullandığı tekniğe rağmen savaş tünellerine giremedi. 12 Haziran günü savaş tünellerinde büyük patlamalar yapan Türk ordusu, daha sonra beyaz renkteki kimyasal gazlar kullandı. Savaş tünellerinin çevresinde beyaz renkli özel elbiseler giyen ve gaz maskeleri takan Türk güçleri toplandı. Türk devletinin tüm insanlık dışı ve namertçe girişimlerine rağmen Zendura Tepesi’ndeki gerillaların direnişi fedaice sürüyor.

*  YJA Star gerillaları, 12 Haziran günü saat 19.00’da Êzîdî köyü çevresinde hareket halinde olan işgalcilere yönelik suikast eylemi gerçekleştirdi; 1 asker öldürüldü.

Yerleşim alanları bombalanıyor

İşgalci Türk ordusu, yerleşim alanlarını bilinçli bir şekilde bombalıyor. Detaylar şöyle:

*  Metîna’nın Zendura Tepesi’nin yamaçları ve Hirorê köyündeki insanlara ait evler, 13 Haziran gecesi saldırı helikopterleriyle bombalandı. Bu bombardımanlarda köy halkına ait evler zarar gördü.

* Aynı gün Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kela Qumriyê alanı, Avaşîn’in Werxelê alanı savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Mervanos, Mamreşo ve Werxelê alanlarında bulunan işgalciler helikopterlerle değiştirilmiştir.

* Zap’ın Küçük Cilo ve T Harfi alanları, 13 Haziran günü saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.