ABD ve Türkiye’nin 'eğit-donat' programına katılan 30. Bölük‘ün 8 üyesinin daha El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi'ne kaçtığı ortaya çıktı. Böylece Bölük'ten komutanların da aralarında bulunduğu 26 kişi El Nusra'ya geçmiş oldu. Bölük 54 kişiden oluşuyordu.

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı '30. Bölük‘, ABD ve Türkiye’nin Mayıs sonunda başlattığı 'eğit-donat' programına katılan gruplardandı. Perşembe günü ‘30. Bölük‘ün Türkmen komutanı Nedim Hasan ve yardımcısı ile emirlerindeki 18 kişinin silahlarıyla birlikte Halep’in kuzeyinde kırsal bir kesimde El Nusra Cephesi’ne kaçtığı ortaya çıkmıştı. 


AA 'Çatıştılar' dedi

El Nusra'nın dün de aynı birlikte yer alan isimlerle çatışmaya girdiği öne sürüldü. Türk devletine ait Anadolu Ajansı’nın (AA) iddiasına göre çatışmada birlik üyesi 5 kişi öldürüldü, 16 kişi yaralandı, 8 kişiyse El Nusra tarafından kaçırıldı. Ancak bölgeyi yakından takip eden gözlemciler, sözkonusu sekiz kişinin diğer 18 arkadaşı gibi Nusra'ya gönüllü olarak kaçtığını belirtiyor. 


Koalisyon vurdu

Gelişmeler üzerine koalisyon güçlerine ait insansız hava araçlarının ise dün El Nusra’nın Azez’deki karargahlarına yönelik bir saldırı gerçekleştirdiği öğrenildi. 


 HALEP