57 yaşındaki Taybet İnan, 18 Aralık 2015 tarihinde Silopî'de devlet güçleri tarafından açılan ateşle katledildi. Sokak ortasında katledilen Taybet Ana'nın cenazesi 7 gün boyunca sokak ortasında kaldı. Kimse tarafından Taybet Ana'nın cenazesinin alınmasına izin verilmedi. 7 gün boyunca Taybet Ana'nın cansız bedeni çocuklarının gözü önünde sokak ortasında bekletildi. Cenazeyi almaya gidenler de yine devlet güçleri tarafından açılan ateş sonucu yaralandı. 

Kürdistan'a yönelik soykırım saldırılarında evlatlarını kaybeden yüzlerce annenin bu günü acıyla karşılaması gibi, Taybet Ana'nın 11 çocuğu da bu günü anneleri olmadan karşılıyor.


'Annelerin katledildiği gün anlamını yitirdi'

Anneler Günü'nün, kendi annesinin katledildiği ve cenazesinin günlerce yerde bekletildiği zaman anlamını yitirdiğini dile getiren çocuklarından Şariye Alban, Anneler Günü'nü büyük bir acı ile karşıladıklarını ifade etti.

Alban, buna rağmen o gün annesinin mezarını ziyaret ederek, Anneler Günü'nü kutlayacaklarını söyledi. 

Taybet Ana'nın küçük kızı Meryem İnan ise, annesinin katledilmesinin kendilerinde yarattığı acının tarifsiz olduğunu ifade etti.


'Anneler Günü olsa ne, olmasa ne…'

Anneler Günü'nü, devletin Kürdistan'da çocukları annesiz bıraktığı bir ortamda karşıladıklarını dile getiren İnan, "Annemin cenazesi 7 gün boyunca sokak ortasında bekletildi. Anneler Günü benim için olsa ne olmasa ne… Yine de her şeye rağmen 8 Mayıs Günü sabahın ilk ışıklarında anemin mezarına giderek, Anneler Günü'nü kutlayacağım" diye konuştu. 


 DİHA/ŞIRNEX