Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Sudurağı Köyü kırsalında 8 Aralık'ta yaşamını yitiren HPG'li Furat Kızıltaş geçtiğimiz günlerde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın uluslararası komployla Türkiye'ye getirildiği 1999 yılında PKK'ye katılan Kızıltaş, 1976 yılında Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Kanîreş (Bilgeç) Köyü'nde doğar. Küçük yaşta babasını kaybeden Kızıltaş'a amcası Süleyman Kızıltaş bakar. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ancak ilkokula kadar devam eden Kızıltaş, sürekli kitaplar okuyarak, çevresinde olup bitenleri anlamlandırmaya çalışır. Askere giden ve savaş gerçeğiyle yüzleşen Kızıltaş, köydeki arkadaşlarına da her fırsatta, "Sakın askere gitmeyin. Bu devlete askerlik yapmayın" diyerek, savaşa ortak olmamalarını ister. Kızıltaş, uluslararası komplo ardından PKK'ye katılma kararı alır ve Eylül ayında köyünden ayrılır. Katılmadan önce, kız kardeşi Türkan'a sarı, kırmızı ve yeşil renklerden üzerinde kendi isminin yazıldığı bir bileklik bırakır. Aradan geçen 12 yıla rağmen bilekliğini hala saklayan Türkan, ağabeyinin evin duvarında asılı fotoğrafını göstererek, "Başım diktir. Yaşadığım sürece bu fotoğrafı burada asılı tutacağım. Çocuklarımıza onu anlatacağım" diyor.
Ağabeyini anlatırken gözyaşlarına boğulan Aynur Kızıltaş da, O'nunla gurur duyduğunu söylüyor. Başka bir kız kardeşi Bedile Kızıltaş ise "Babamın göz nuruydu. Abdullah Gül'ün yakasından tutup Kürtlerin hesabını soracağım. Şehitlerin hakkını istiyorum" diyor.
Yeğeniyle gurur duyduğunu belirten Amca Süleyman Kızıltaş ise şunları belirtiyor: "Bizim başımız dik. Kürdistan şehididir. Şerefiyle yaşamını yitirdi. Şehitlik büyük bir mertebedir. Tüm Kürt halkının başı diktir. Kendisinde bomba patlatarak yaşamını yitirdi. Bir şeyi istedi mi mutlaka yapardı. Çok cesurdu. Ne istemişse onu başardı."
DİHA/VAN