22 Ekim'de düzenlenen etkinliğin sonuç bildirgesinde “Alimlerin bu gayreti; emperyalistlerin kadının ifsadı üzerinden toplumu fesada sürüklemesine karşı; Müslüman kadın profilini ortaya koyarak, kadının ıslahına çalışmalıdır" şeklindeki ifade dikkat çekti.  

Erkeklerin kadınlara dair aldıkları hiçbir kararı tanımadıklarını belirten Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Rukiye Eryılmaz,  "Böyle bir din alimliği olamaz. Açıklanan sonuç bildirgesi geri çekilmelidir" diye konuştu. 

Toplantıya katılanların araştırılması gerektiğini ifade eden Eryılmaz,"Asıl kendilerinin ıslah edilmesi gerektiğinin farkında değiller. Biz kadınlar onların istediği profile girmeyeceğiz. Dün cadı deyip yaktılar, bugün ıslah edilmemiz için kafalarındaki kadın profilini açıklıyorlar. Bizler kimsenin istediği gibi bir kadın olmayacağız. Biz özgür kadınları ortaya çıkarmak için mücadelemize devam edeceğiz" diye belirtti. 


 JINHA / AMED