Hayat TV Avrupa Temsilcisi ve aynı zamanda Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi üyesi (ABDEM) Yücel Özdemir, Hayat TV'nin gücünü emekçi halktan aldığını ve arkasında hiçbir sermaye grubunun olmadığını söyledi. Hayat TV'nin Türkiye, Kürdistan ve dünyada gelişen olayları objektif bir bakış açısıyla izleyicilerine aktardığını söyleyen Özdemir, herkesi Hayat TV ile dayanışmaya çağırdı.
Hamburg'da 15 Şubat'ta yapılacak olan genel seçimler için Sol Partiden aday olan Deniz Çelik de yaptığı konuşmada konsere gelenlerden  destek istedi. 
Sanatçı Mikail Aslan da geçtiğimiz günlerde Suruç'a gittiğini, çadırlarda kalanların zor günler geçirdiğini dile getirdi. Bu durumun hem bir insan, hem de bir sanatçı olarak kendisini üzdüğünü sözlerine ekleyen Aslan, özelikle kadın ve çocuklarının durumunun kendisini oldukça etkilediğini belirtti.  "Ateş düştügü yeri yakıyor" diyen Aslan, savaşlardan ve yıkımlardan en çok kadınların ve çocukların etkilendiğini dile getirdi. Aslan "Dileğimiz savaşların son bulmasıdır. Avrupa'da yaşayan insanlar başlatılan yardım kampanyalarına destek sunmalıdır" dedi.
Sanaçı Erkan Oğur da "Dünyanın neresinde bir çocuk ölüyorsa, bu canımızı acıtıyor. 'Küçük Kuş' ezgisini çocuklara adıyoruz" dedi.
Konserde Kürtçenin Kurmancî ve Kirmanckî lehçesi ve Türkçe parçalar seslendirildi. Sanatseverler de söylenen parçalara eşlik etti. Yaklaşık üç saat sahne alan sanatçıların "Dört Nefes Dört Toprak" konserine yaklaşık 800 kişi katıldı.



M.ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG