'İade ediyoruz’ sözlerine dava

HDP Meclis Grup Başkanvekili Çağlar Demirel

HDP Meclis Grup Başkanvekili Çağlar Demirel

  • Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisini hedef alan sözlerine karşılık “söylediklerinin hepsini kendisine iade ediyoruz” diyen dönemin HDP Meclis Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’e, “Erdoğan’a hakaretten” dava açıldı.

Laik eğitim laik yaşam, iş güvencesi, baskı, sürgün ve işten atmalara karşı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 29 Mayıs 2016’da Amed İstasyon Meydanı’nda yaptığı mitinge, Demirel de konuşmacı olarak katıldı. Demirel, bir gün önce Erdoğan’ın Amed'de düzenlediği mitingde partisini hedef almasını eleştirerek, “Söylediklerinin hepsini kendisine iade ediyoruz” ifadesini kullandı. Demirel, 1 Temmuz 2017’de ise Rojava Parkı’nda operasyonlara karşı başlatılan nöbet eyleminde, AKP’nin iç ve dış politikasını eleştiren bir konuşma yaptı. Demirel’e, “Söylediklerinin hepsini kendisine iade ediyoruz” sözleriyle konuşmasından hiçbir şekilde Erdoğan’ın ismi geçmediği “Saray'ın İsrail ile Rusya’ya yalvarıp diz çöktüğü” ifadesi nedeniyle, “Erdoğan’a hakaret” nedeniyle iddianame hazırlandı. 

Savcı, “Erdoğan’a hakaret etmek” suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 299’uncu maddesine göre Demirel’in üç yıla kadar hapsini istedi, eylemin aleni yapılması ve birden fazla kez yapılması nedeniyle cezada artırım yapılmasını talep etti. İddianameyi kabul eden Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşma için 28 Haziran için gün verdi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.