'İltifat', katletme gerekçesi oldu

Kadın Haberleri —

Elif Sinan

Elif Sinan

  • Her gün bir kadının erkekler tarafından katledildiği Türkiye’de kadını öldürmenin gerçeksi de çoğalıyor. Bu kez katil erkeğin bahanesi “iltifat.”   

Kadın katillerinin öldürme bahanesi bitmiyor. 23 Kasım’da Kırıkkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen bir duruşmada Tuğrul Akan adlı erkeğin Elif Sinan’ı “müşteriye iltifat” ettiği gerekçesiyle katlettiği ortaya çıktı. 

Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Sinan, 4 Ağustos 2021’de sevgilisi olduğu iddia edilen Tuğrul Akan tarafından kalbinden bıçaklandı. Önce intihar ettiğini iddia eden Akan, yapılan soruşturma ardından açılan davanın ilk duruşmasında tutuklandı.

Müebbet hapis verildi

DHA’nın geçtiği habere göre, davanın 23 Kasım’da görülen karar duruşmasında kendini savunan fail, Elif Sinan’ın kendisi ayrılmak istediği için intihar ettiğini ileri sürdü. Mahkeme beraatini talep eden faile, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi; takdir indirimi uygulanmadı.

Kararın gerçeksi açıklandı

Mahkemenin gerekçeli kararı da açıklandı. Kararda sanığın, olay günü akşam maktulün iş yerindeki “müşteriye iltifat” etmesi nedeniyle tartıştıklarını belirttti. Mahkeme sanığın, Elif'i “kıskanması” nedeniyle aralarında yaşanan tartışmayı, iş yeri sahibinin beyanlarının da doğruladığını aktarıldı. Kararda şöyle denildi: "Tüm dosya kapsamı nazara alındığında maktulün olay öncesinde herhangi bir psikolojik rahatsızlığının veyahut intihar etmesini gerektirecek bir sıkıntısının bulunmadığının dinlenen aile fertleri ve iş yeri arkadaşlarının beyanlarından açıkça görülmesi ile birlikte bahse konu tartışmanın yanı sıra Adli Tıp Kurumu raporu, bilirkişi raporu, olay yeri inceleme raporları ile kamera kaydı bir arada incelenerek, sanığın kendi içerisinde çelişkiler barındıran ve dosyadaki delillerle uyumlu olmayan, bu hali ile suçtan kurtulmaya matuf olduğu değerlendirilen savunmalarına itibar edilmeyerek, sanığın maktulü bıçaklamak suretiyle kasten öldürdüğü şeklindeki her türlü şüpheden vicdani kanaat doğrultusunda müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.