'Öldürmek istedi'

Kadın Haberleri —

Gülizar Karaman

Gülizar Karaman

  • Gülizar Karaman’ı katletmeye çalışan fail Aziz Karaman’ın ilk duruşması görüldü. Duruşmada konuşan Gülizar Karaman, davanın “kasten yaralama” değil, “kasten öldürmeye teşebbüsten” açılmasını talep etti.

Amed’in Erxenî (Ergani) ilçesinde 30 Mayıs’ta Aziz Karaman eşi Gülizar Karaman’ı katletmeye çalıştı. Olaydan ağır yaralı kurtulan Gülizar Karama’nın ilk duruşması Ergani 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Gülizar Karaman, avukatlar ve tanıkların yanı sıra Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, SES Diyarbakır Şubesi, Eğitim Sen Ergani Şubesi ve Rosa Kadın Derneği’nden kadınlar katıldı.

Fail Aziz Karaman’ın “kasten yaralama” suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasına ‘hastaneye gitti’ gerekçesiyle katılmaması dikkat çekti.

‘Can güvenliğimiz yok’

Duruşmada ilk olarak konuşan Gülizar Karaman, failin kendisine sistematik şiddet uyguladığını ve olay günü yaşananları anlattı. Gülizar, failin olay günü kendisini takip ettiğini, kendisine ölüm kastı ile ateş ettiğini, yeğeni ve kardeşine de ateş etmek istediğini fakat silahın tutukluk yaptığını söyledi. Gülizar, “Aziz Karaman beni öldürmek istedi. Bundan dolayı tahliye edilmesini istemiyorum, tahliye olursa ben de ailem de tehlikede olacağız. Can güvenliğimiz yok. Ben ölmek istemiyorum” dedi. 

‘Dosya ağır ceza gönderilsin’

 Sonrasında söz alan avukat Gevriye Atlı, salonda bulunan tüm avukatların hukuk dersi aldığını fakat müvekkilinin dosyasının, “kasten yaralama” suçundan açıldığını ama aslında dosyanın “kasten öldürmeye teşebbüsten” açılması gerektiğine dikkat çekti. Gevriye Atlı, mahkemenin bu dosyada görevsizlik kararı vermesini ve ağır cezaya göndermesi gerektiğini dile getirerek, failin tutukluluk halinin devamını istedi. 

Fail avukatı, failin beyanda bulunmasının ardından savunma yapacağını söyledi. 

ATK raporu çelişkili

İddia makamı ise ATK’nin Gülizar için verdiği geçici ve kati raporların çelişkili olduğunu, tekrar rapor alması ve avukatların talebinin esas hakim tarafından değerlendirilmesini ve failin üzerine atılı suçun kuvvetli olması yönünde tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme, failin tutukluluk halinin devamına ve avukatların taleplerinin esas hakim tarafından değerlendirilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 8 Eylül’e erteledi. 

Oğuldan anneye tehdit: İyi şeyler olmayacak

Öte yandan duruşma görüldüğü esnada Gülizar’ın oğlu Mehmet Karaman,  Gülizar’ın şikayetini geri çekmesini aksi halde iyi şeylerin olmayacağına dönük tehdit mesajları gönderdi. 

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.