YPG tarafından yapılan açıklamada 15-16 Şubat gecesi “Til Berek-Til Hemis Şehitlerinin İntikamı” adıyla geniş bir operasyon başlattıkları duyuruldu. Geçen yılın sonu ve bu yılın başında sözkonusu bölgelerde çıkan çatışmalarda, bazı “Kürt grupların işbirliği sonucu” pusuya düşürülen bir grup YPG’li hayatını kaybetmişti.

YPG, başlatılan operasyonda Irak sınırı yakınındaki Cezaa beldesindeki Hadad Köyü yakınlarında bulunan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), El Nusra Cephesi ve Ahrar El Şam merkezlerini hedef aldıklarını bildirdi.
Cezaa beldesi ve çevresindeki köyler üç çetenin elemanlarından temizlenirken, çatışmalarda iki uçaksavar (doçka), bir adet B7, 6 adet kalaşnikof, bir adet BKC (biksi), 5 askeri araç ve çok sayıda cephane ele geçirildi.
Çatışma alanından alınan bilgilere göre çeteler onlarca kayıp verirken, bunlara ait üç cenaze YPG’nin elinde bulunuyor. 5 çete üyesi de sağ yakalandı.
YPG’nin bu operasyonu, bölgedeki Araş aşiretlerin talebi üzerine gerçekleştirdiği ve Şemer aşiretinin de YPG’lilere destek verdiği bildirildi.
YPG güçleri 2013 yılı içerisinde en az 5 kent, 6 belde ve 120’yi aşkın köyün kontrolünü ele geçirmişti. Geçen yıl boyunca, yine en az 376 Suriye askeri, 2 bin 923 El Kaide üyesi öldürülmüştü. YPG güçleri yıl içinde 379 kayıp verdiğini bildirmişti.

QAMIŞLO