HPG Basın ve İrtibat Merkezi(BİM), 2 Eylül günü Şemdinli İlçesi ile Gerdiya alanı arasında gerillalar tarafından 10 saat süreyle yol kontrolü yapıldığı açıkladı. Gerillaların Şemdinli'de iki tepeye de bayrak diktiği belirtilerek, "Bölgeyi denetimlerinde bulunduran gerillalarımız 2 Eylül günü Sênala ve Radiolink tepesine bayrak dikmişlerdir" denildi. Tepelerin obüs ve havanlarla bombalandığını aktaran HPG, saldırının dün sabah saatlerine kadar devam ettiğini açıkladı.

Özel time eylem
HPG-BİM, gerillaların Yüksekova ile Oramar bölgesi arasında bulunan özel tim noktasına eylem yaptığını açıkladı. 31 Ağustos akşamı gerçekleştirilen eylemde 1 özel timin öldüğü bildirildi.

AKP'li il başkanı kayıp
Hakkari AKP İl Başkanı Mecit Tarhan'dan önceki akşam saatlerinden itibaren haber alınamıyor. Tarhan'ın otomobili ve cep telefonu merkeze bağlı Oğul Köyü yakınlarında bulundu. Tarhan'ın gerillalar tarafından esir alındığı üzerinde durulurken, HPG'den bu konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.
20 Ağustos'ta Hakkari Korucular Derneği Başkanı Sadi Özatak gerillalar tarafından gözaltına alınmıştı.

İki çatışma
Urfa'nın Viranşehir İlçesi'nde çatışma çıktı. Olay önceki akşam saat 19.30 sıralarında Viranşehir-Ceylanpınar Karayolu'nun 9'uncu kilometresinde meydana geldi. Yol kontrolü yapan devlet güçlerine araçtan ateş açıldığı belirtilirken, çıkan çatışmada 2 polis, 1 uzman çavuş ve 1 sivilin yaralandığı; 1 gerillanın yaşamını yitirdiği, 1 gerillanın da yaralı yakalandığı ileri sürüldü.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ise Hükümet Konağı'nda nöbet tutan polislere yönelik eylem yapıldı. Çıkan çatışmanın sonuçlarına ilişkin açıklama yapılmazken, operasyon başlatan polislerin etrafa rastgele ateş açtıkları belirtildi.

HABER MERKEZİ