10 Türk askeri öldürüldü

  • İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 20 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 6 kez savaş uçakları, 102 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve tanklarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 10 Türk askerini öldürdü, 1'ini yaraladı. 1 mevzi ve 1 bombaatarı imha eden gerilla, 1 helikopteri de darbeledi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Zap Bölgesi

*  Saca Direniş Alanı’nı 24 Eylül saat 19.45’te bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde etkili bir biçimde vuruldu. Bu eylemde 1 saldırı helikopteri darbelendi ve alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Çemço’nun Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine 24 Eylül saat 12.00’de girmek isteyen işgalciler, sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. Aynı gün öğlen saatlerinde tekrar ilerlemek isteyen Türk askerleri, ferdi silah ve el bombalarıyla bir kez daha vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 23 Eylül günü sabah saatlerinde suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk sakerleri, 23 Eylül saat 08.00’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. Eş zamanlı olarak diğerleri de ağır silahlarla vurularak darbelendi.

*  Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 23 Eylül saat 13.00’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Çemço’nun Şehîd Bahoz savaş mevzilerine 23 Eylül saat 13.00’te girmek isteyen Türk askerleri pusuya düşürülerek etkili bir şekilde vuruldu; 1’i rütbeli olmak üzere 2'si öldürüldü. 

Avaşîn Bölgesi

*  YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 22 Eylül günü Mamreşo Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Munzur’daki Türk askerlerini denetim altına aldıktan sonra saat 13.00’te eylem düzenledi. Birinci eylem kolu, 2 mevzi ve 1 kameriyeyi ağır silahlarla hedefleyip vurdu. Burada 1 bombaatar mevzisi ve 1 bombaatar imha edildi; 2 asker de öldürüldü. İkinci eylem kolu ise ferdi ve ağır silahlarla tepede bulunanları ve mevzileri vurarak darbeledi.

Xakurkê Bölgesi

* Gundê Şapanê arazisinde bulunan Türk askerleri, 23 Eylül saat 09.40’ta denetim altına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 24 Eylül saat 18.00’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. BEHDİNAN

 

 

KDP güçleri taradı

KDP güçlerinin, Metîna’ya bağlı Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Sêdarê ve Komando sahalarında, işgalci Türk devletine yol ve mevzi yapma çalışması, 27 Ağustos'tan beri sürüyor. KDP güçleri, 20 ve 22 Eylül günlerinde Metîna’ya bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Piling savaş mevzilerini ferdi silahlarla taradı.

 

İran Xakurkê'yi bombaladı

İran güçleri, 24 Eylül'de Xakûrkê’deki Girê Berbizina alanı ve Hornê bölgesini havan ve toplarla bombaladı. Bu bombardımanların bir kısmı bölgedeki sivil halkın yaşadığı bölgeye isabet etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.