10 yeni kitap raflarda

Kültür/Sanat Haberleri —

Aram Yayınları

Aram Yayınları

  • Aram Yayınevi, ekonomik krize rağmen yeni kitapların basımını sürdürüyor. Yayınevi, üçü Kürtçe 10 yeni kitabı okuyucuyla buluşturdu.

Aryen Dağ’ın ‘İlk Adımlar’ı

Gebze Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsak Aryen Dağ’ın daha önce Aryen Deniz mahlasıyla Güneş Tekin ile beraber kaleme aldığı “Dağa Düşen İzler” kitabının basımını da yapan Aram Yayınevi, yazarını bu kez bir romanla okuyucusuna ulaştırıyor. Aryen Dağ’ın “İlk Adımlar” romanı 376 sayfadan oluşuyor. Kitabın arka kapak yazısından bir bölüm şöyle: “Hayatımda ilk kez baharı dağlarda yaşayacak olmanın sevinci, diğer yanda ise ilk kez denizsiz bir bahar karşılamanın hüznü. Her iki duyguyu bir arada aynı yoğunlukta yaşıyordum. Bir sabah yine karşımda sonsuz bir deniz gibi uzanan gökyüzünü seyre dalmış otururken hemen yanı başımda gelen Berçem’in sesiyle irkilmiştim…” 

Bir Garip Düello

İskan Amed’in kaleme aldığı “Bir Garip Düello” romanı 368 sayfadan oluşuyor. Kitabın tanıtımında şöyle deniliyor: “Adil’in soğumaya yüz tutmuş bedeni yavaş yavaş bu huzur ve mutluluk haline ait bir tebessümü yüzüne yayıyordu. Adil, bir gün bile kendisi için yaşamadığı hayata veda etmek üzere olduğunu biliyordu. Önüne bakınca bir kardelen çiçeğini fark etti. Annesi daha küçük bir çocukken ona: ‘Çiçekleri koparma, onların ömrü çok kısa, bırak baharlarıyla mutlu yaşasınlar’ demişti…”

Kelebekler ve Gölgeler

Neslihan Çetin’in “Kelebekler ve Gölgeler” romanı 232 sayfadan oluşuyor. Bir grup özgürlük savaşçısının dağlardaki mücadelesini anlatan romanın arka kapak tanımında şöyle deniliyor: “Dersim Dağlarının esintisini anımsatan bir serinlik iyice kendini hissettirmeye başladı. Sararmış hazan akşamlarına karşın doğa giderek eski canlılığına kavuşuyordu.”

Göçebe Kuşlar

Sara Aktaş’ın “Göçebe Kuşlar” romanı ülkesi gibi parçalanmış bir ailenin hikâyesini, yurtsuzluğun kalbinde doğan iki kardeşin köklerine yani anayurtlarına yaptıkları yolculuğu anlatıyor. Yazar, 264 sayfalık romanda, aidiyetlerinden kopmanın dehşetini farklı biçimlerde yaşayanları, sürgünlüğü, mülteciliği, eksilmeyi, yarım kalmışlığı, hırsı, öfkeyi, inkârı, herkesin izini sürüp de bulamadığı aşkı kaleme alıyor.

Yüreğimin Güneyi

Daha önce Aram Yayınevi’nden “Kavramsal ve Kuramsal Olarak Sanat”  ile “Şahmaran Kentinde Kayıp Bir Yolcu” adlı kitapları yayınlanan Numan Amed, bu kez sosyal tarih kategorisinde kaleme aldığı “Yüreğimin Güneyi” eseriyle okuyucunun karşısına çıkıyor.

Yaşayan Tarihler

Feraşîn Ayhan “Yaşayan Tarihler” anı kitabında yoldaşlarının mücadelelerini ve anılarını anlatıyor.

Ekin Roni’nin sanat dalında kaleme aldığı “Kültür Sanat ve Tiyatro Üzerine Yazılar” eseri 328 sayfadan oluşuyor.

3 Kürtçe kitap

Aram Yayınevi Türkçe kitapların yanı sıra üç tane de Kürtçe eserin basımını yaptı. Halen cezaevinde bulunan siyasi tutsak Mülkiye Doğan’ın öykü kitabı “Hespên Hêviyê”, Ayten Amed’in anı kategorisineki “Kerkuk Li Benda We Ye” ve Mizgîn Ronak’ın şiir kategorisindeki “Kirasê Heyvê” kitabı okuyucuyla buluştu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.