
NAV-DEM açıklamasında Kürt halkı ve dostlarının Öcalan için endişesinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından daha da arttığını belirterek, Almanya’da Kürtlerin ve tüm devrimci, demokrat, sosyalist, barış sever kesimlerinin söz konusu eylemlere güçlü katılmasını istedi.
Açıklamada “Halkımızın kaygılarının giderilmesi için uluslararası kurum ve mercilerin biran evvel harekete geçerek, zamana yaymadan Türkiye’ye baskı uygulanmaya, avukat ve aile görüşü kısa bir zamanda gerçekleştirilmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz “ ifadesi yer aldı.
Eylemlerin yapılacağı kentler
*Stuttgart: 13 Ağustos Cumartesi günü Saat 14.00’te Lautenschlagerstr’de yürüyüşe start verilecek.
*Hamburg: 13 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’te Bahnhof-Hachmannplatz’da başlayacak olan yürüyüş, mitingle sona erecek.
*Dortmund: 13 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te Dortmund Hauptbahnhof’un arkasındaki Cinema önünde yürüyüş başlayacak.
*Freiburg: 13 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te Kartoffelplatz’ta yürüyüşe start verilecek.
* Saarbrücken: 13 Ağustos’ta 2016 Cumartesi günü saat 14.00’te Am Landwehrplatz’ta 66 111 Saarbrücken adresinde yürüyüşe başlanacak.
* Bonn: 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 16.00- 21.00 arasında Bahnhofsplatz’ta bir yürüyüş başlayacak yürüyüşün bitiminden sonra miting yapılacak.
* Kassel: 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 15.00’te Königsplatz 34117 adresinde yürüyüşün startı verilecek.
* Berlin: 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 17.00’de U-Bahn Wittenbergplatz’ta yürüyüş yapılacak.
* Erfurt: 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 14.00’te Dom Kilisi’nin yürüyüşe start verilecek. Saat 18.00’e kadar da çeşitli etkinlikler olacak.
* Wetzler: 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 14.00’te Wetzlar merkezi istasyonunda yürüyüş başlayacak.
* Darmstadt: 13 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’te Luisenplatz’ta yürüyüş yapılacak.
*Hannover: 13 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te yürüyüş ve miting yapılacak.
Hafta içinde de eylemler var
Öte yandan Öcalan için sadece hafta sonu değil hafta içi de Almanya’nın değişik kentlerinde eylemler planlandı.
* Hamburg‘da yarın saat 18.00-20.00 arası merkezi tren istasyonundan (HBF), Hamburg Eyalet Parlamentosu’na kadar insan zinciri oluşturulacak.
* Salzgitter’de 12 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da Am Mounumentplatz’ta Peine Halk Meclisi öncülüğünde bir yürüyüş ve miting düzenleyecek.
* 14-15-16 Ağustos’ta Ingolstadt’tan Münih’teki Bayern Eyalet Parlamentosu’na kadar 3 günlük uzun yürüyüş yapılacak. Yürüyüşe Nürnberg, Ingolstadt, Weissenburg, Augsburg, Münih, Ulm, Heidenheim ve çevre kasabalarda yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katılım sağlayacak.
İsviçre’de eylemler yarın
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin bir an önce son bulması amacıyla yarın İsviçre’nin Cenevre, Luzern, Zürih, Basel kentlerinde eylemler yapılacak.
Cenevre’de yarın saat 15.00-18.00 arasında Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde toplanıp, BM yetkilileriyle Öcalan’ın durumunu görüşecek.
Luzern’de de Kürtler ve dostları, yarın saat 18.00’de Thearplazt’da bir araya gelip miting düzenleyecek. Zürih’te yarın saat 15.00’te Türk Konsolosluğu önünde tecrit protesto edilecek.
Basel’de ise yarın saat 18.00’de Marktplatz’da bir yürüyüşle tecrit protesto edilecek. Ayrıca 13 Ağustos’ta ülke genelinde Kürdistanlı ve dostları merkezi bir yürüyüşle tecriti protesto edecek, Öcalan’ın özgürlüğünü isteyecek.
HABER MERKEZİ