13 çocuğa tecavüz örtbas ediliyor

Kadın Haberleri —

İhsan Pertekli

İhsan Pertekli

  • Bedlîs’in  Norşîn ilçesinde Müftülüğe bağlı Yatılı Kuran Kursu’nda 13 çocuğa tecavüz eden imam İhsan Pertekli hemen emekli edildi. Pertekli’nin İstanbul’a yerleştiği öğrenildi.

Bedlîs’in (Bitlis) Norşîn İlçe Müftülüğü tarafından kurulan Kuran Kursu’nda 13 öğrencinin imam İhsan Pertekli’nin tecavüzüne uğradığı daha önce basına yansımıştı. Norşin merkezde bulunan Yatılı Kuran Kursu’nda Pertekli’nin cinsel saldırı vakalarına ilişkin  Müftülük ya da Diyanet’ten herhangi bir açıklama gelmezken, olaya ilişkin bilgi veren köyülüler, imam Pertekli’nin köyden kovduğunu söyledi.

Olayın açığa çıkması ardından Pertekli alelacele emekli edilirken, mağdur aileler üzerinde büyük bir baskı oluşturulduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin ulaşmaya çalıştığımız mağdur aileler; “İsmimizi yazmayın ama bu olay doğrudur” dedi.

Söz konusu imamın daha önce Üzümcüler (Çapkis) köyünde görevli olduğunu belirten köylüler, Pertekli’nin İlçe Müftülüğü tarafından Norşîn merkezdeki Yatılı Kuran Kursu’na atandığını belirtti. Aşiretçi ve feodal anlayışlar yüzünden olayın kimseye duyurulmadan örtbas edilmeye çalışıldığını ifade eden köylüler, mağdur ailelere yüksek miktarda para teklif edildiğini de Kaydetti. 

Edinilen bilgilere göre Bedlîs’ten kaçan Pertekli’nin istanbul Küçükçekmece semtine yerleştiği öğrenildi.

Tecavüzcü imam İhsan Pertekli’nin daha önce Mêrdîn’de görev yapan ve şimdi Kocaeli'de bulunan savcı kardeşi, Norşîn Cumhuriyet Savcılığı üzerinde baskı kurarak, olayın hukuken örtbas edilmesini sağlamıştı.  

Tüm bu yaşananların ardından imam Pertekli derhal Bitlis İl Müftülüğüne emeklilik başvurusunda bulundu ve talebi kabul edildi.

ANF 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.