14 Mayıs'ta düşecekler

Yeşil Sol Parti / Amed

Yeşil Sol Parti / Amed

  • Siirt'ten Amed'e birçok yerde birden fazla seçim bürosu açılışını gerçekleştiren Yeşil Sol Parti, iktidarı 14 Mayıs'ta göndereceklerinin müjdesini şimdiden veriyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim büro açılışları ve ziyaretlerini hızlandırdı.  Yeşil Sol Parti, Mêrdîn'in Dêrik, Kerboran (Dargeçit), Stewr (Savur) ilçelerinde halkla bir araya geldi. Kerboran'daki çalışmalar sırasında polisler bildiri dağıtan partililer ve adayların zılgıt atmaması yönünde uyarılarda bulundu. Polislerin partililere "Bildiri dağıtabilirsiniz ancak zılgıt yok. Zılgıt provokasyon yaratıyor" sözleri dikkati çekti. Partililer, buna rağmen zılgıtlar eşliğinde bildirilerini dağıtarak, çalışmalarını sürdürdü. 

Mêrdîn’in Midyat ilçesinde seçim seçim bürosu açılışı gerçekleşti. Yeşil Sol Parti Mêrdîn adayları George Aslan ve Kamuran Tanhan ve beraberindeki heyet, Midyat girişinde partililer ve halk tarafından zılgıtlarla karşılandı. Akçakaya Mahallesi’ndeki açılış öncesi Mêrdîn adayları kısa bir konuşma yaptı. İlk olarak konuşan Kamuran Tanhan, 14 Mayıs’ta önemli bir seçimin olacağını söyleyerek, “Bu seçim cezaevinde tutsak olan tutuklulara özgürlük ve Efrin’in kurtuluşu olacak. Birileri ‘Kobanê düştü, düşecek’ demişti. İyi bilsinler ki 14 Mayıs’ta onlar düşecek ve yenilecek. Bizler kazanacağız. Bizler 6-0 yapacağız ve o arkasına bakmadan koşacak” dedi. 

Ardından konuşan George Aslan da Kürtçe ve Süryanice halka “hoş geldiniz” diyerek, “Midyat’ta dört dilde halklar konuşuyor ve yaşıyor. Türkiye için bir örnektir. Midyat örneğini Meclis'e de taşıyabiliriz. Bizler Meclis’te tüm halkların sesi olacağız” diye konuştu. 

AMED 

Partinin Amed İl Örgütü, seçim çalışmalarına devam ediyor. Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin, HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, DBP İlçe Eşbaşkanı Hayrettin Altun ve Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları Halide Türkoğlu, Adalet Kaya, Mehmet Emin Aktar, Mehmet Kamaç, Azad Barış’tan oluşan heyet Yenişehir İlçesine bağlı Ofis semtinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan heyet, esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından Yenişehir’e bağlı Lise Caddesi’nde coşkulu bir şekilde büro açılışı gerçekleştirildi.

Seçim çalışmaları kapsamda Sur’da seçim büro sayısı üçe çıkarıldı. Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslenen büronun açılışına vekil adayları Serhat Eren, Ceylan Akça, Sorgül Aytek, Cengiz Çandar ve çok sayıda yurttaş katıldı. Vekil adayı Serhat Eren, 14 Mayıs’ın tarihi ve kritik bir seçim olduğuna dikkat çekerek, “Yüz yıllardır kirli politikasıyla başaramadılar, bizi bitirmek isteyenleri biz bitireceğiz. 14 Mayıs hesap sorma günüdür. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel ve hepsinin hesabını soracağız. Binlerce insanımızı hukuksuz bir şekilde rehin tutuyorlar, 14 Mayıs’ta onları özgürleştireceğiz. 14 Mayıs, evlerimizi, köylerimizi ve Sur’u yakanlardan hesap sorma günüdür” şeklinde konuştu.

Yeşil Sol Parti vekil adayı gazeteci Cengiz Çandar, Kürtçe “Benim için aşk Sur’da başlamıştı” dedi ve sonra Türkçe devam etti: “En son Amed’e geldiğimde Sur kuşatma alayındaydı. O gün gazeteci olarak buradaydım, Fırat Anlı, Gültan Kışanak, Hatip Dicle’yi görmüştüm, sonra Sur’a bakmayı gözüme alamadan Sur’dan ayrılmıştım. Yazının başlığını da ‘Suriçi canımın içi’ koymuştum. 7 yıl aradan sonra Sur’a döndüğümde 14 Mayıs günü için ‘azadî pîroz be’ diyeceğimiz o gün için bütün gücümü harcayacağım, bütün siyasetçileri alıp buraya getirmek olacak. Amed’in, Sur’un gerçek evlatlarını tekrar özgürlükle ve Amed’e kavuşturmak olacak ve oradan Kürt sorunu için 14 Mayıs’ta ‘azadî pîroz be’ diyeceğiz, o güne kadar da 'Dîsa em dîsa em.”

Konuşmaların ardından Barış Anneleri katılımıyla büro açıldı. Daha sonra Peyas (Kayapınar) ilçesinde esnafları ziyaret edildi. Esnaf ziyaretine kentin milletvekilleri Ceylan Akça, Sorgül Aytek, Cengiz Çandar, Serhat Eren’in yanı sıra Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü pınar Sakık Tekin ve HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan katıldı. Esnaflar vekil adaylarına gençlerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Yol güzergahı boyunca vekillerin dolaştığını fark eden araç sahipleri korna çalarak, zafer işaretiyle vekilleri selamdı. Vekil adayları da zafer işaretiyle karşılık verdi.

DİLOK

Parti Dîlok’ta da seçim çalışmalarını sürdürdü. HDP Dîlok milletvekili Mahmut Toğrul’un da yer aldığı açılışlarda yoğun katılım ve coşku ön plana çıktı. İlk olarak Düztepe Mahallesi Titiz Caddesi’ndeki seçim bürosu, ardından Göllüce Mahallesi’nde bir büro açılışı daha gerçekleştirildi. Yeşil Sol Parti Dîlok milletvekili adayları, Çepnliler Derneği’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi.

SÊRT

Sêrt'te seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşil Sol Parti Sêrt İl Örgütü, Merkez ilçeye bağlı Aşitî (Çakmak) Mahallesi'nde halk ile bir araya geldi. Yeşil Sol Parti Sêrt milletvekili adayları Tuncer Bakırhan, Abdullah Çetin, Sebahat Erdoğan Sarıtaş ve beraberindeki heyet mahalleli tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Sebahat Erdoğan Sarıtaş, süreci hep beraber sahiplenme çağrısında bulunarak, “İrademize göz dikenleri, kayyım atayanları göndermek için bu seçim çok önemlidir” diye seslendi. Bakırhan ise şunları söyledi: “Adı, dili, türküsü yasak olan bir halkın mücadelesine canla başla, alın teriyle yapmış olduğunuz katkıdan dolayı sizlere minnettarız. Bizler de arkadaşlarımızla birlikte sizin bu onurlu ve dik duruşunuza layık olmaya çalışacağız. Bu rejimden, halkımızı kurtaracağız.”

RIHA

Riha'nın Haliliye ilçesinde kadın seçim irtibat büro açılışı gerçekleştirildi. Açılışa TJA aktivistleri, HDP il ve ilçe yöneticileri, milletvekili adayları Dilan Kunt Ayan, Ayşe Tutku, Cemile Şahin ve HDP Rıha milletvekili Ayşe Sürücü ile çok sayıda kadın katıldı. Ulusal kıyafetlerini giyen kadınlar Yeşil Sol Parti bayrak ve flamalarını sallayarak halaya durdu. Açılışta konuşan milletvekili adayı Dilan Kunt Ayan, kadınların mücadelesi ve coşkusu ile tek adam rejiminin yıkılacağını belirtti.

Yeşil Sol Parti, Riha'nın Wêranşar (Viranşehir) ilçesinde de dün seçim irtibat büro açılışını yoğun katılımla gerçekleştirdi.

ÊLIH

Partinin Êlih İl Örgütü de kentteki 6. seçim bürosunu büyük bir coşkuyla açtı. 19 Mayıs Mahallesi’nde gerçekleşen açılışa HDP Êlih Milletvekilli Felkanas Uca, kentin adayları Zeynep Oduncu, Nurten Ertuğrul ve Ekrem Bayram ile Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP, Yeşil Sol Parti İl Örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Büro açılışında konuşan Zeynep Oduncu, kent halkının tarihsel direnişinin bu seçimde kendini göstereceğini söyledi. Nurten Ertuğrul da Kürt halkını inkar eden iktidarın, kadınlar ve gençler öncülüğünde yürütülen mücadele karşısına yenileceğinin altını çizdi. Ekrem Baran ise AKP-MHP iktidarının Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği baskı ve zulüm politikalarını hatırlatarak, halkın buna sandıkta cevap vereceğini söyledi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.