HIDIR ATEŞ / BERLİN
Paris Katliamı’nın aydınlatılması talebiyle Berlin’de gerçekleştirilen eylemde, Rosa Luxemburg’un katledilişin yıldönümü 15 Ocak’ta gerçekleşecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.
Almanya’nın başkenti Berlin’de Paris’te katledilen üç Kürt devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez katliamının aydınlatılması talebiyle "Adalet istiyoruz!" nöbet eylemi organize edildi. Dest-Dan Berlin Kadın Meclisi tarafından Brandenburger Tor'da bulunan Fransa Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde, 4 dilde "Adelet istiyoruz" ve "Unutmadık, unutmayacağız!" yazılı pankart taşındı. 15 Ocak’ta yapılacak yürüyüşlere de katılım çağrısı yapılarak, “Tetikçi Ömer Güney'in şaibeli ölümüyle bu davanın karartılmasına Kürt halkı ve dostları asla izin vermeyecektir. Katliamın 4’üncü yıldönümünde dünyanın birçok yerinde yapılan anma ve sahiplenme eylemleri, katliamın arkasındaki güçlerin açığa çıkartılıp adaletin sağlanması mücadelemize büyük bir moral vermiştir. Adalet talebimizi paylaşmak için tüm dostlarımızı 15 Ocak Pazar günü yapılacak Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht yürüyüşüne çağırıyoruz” denildi.
Eylem sırasında sık sık, "Şehit namirin", "Jîn, Jiyan, Azadî" sloganları atıldı. Ayrıca 3 dilde bildiriler de dağıtıldı.