16 yıl önceki haberden yargılanacak

  • Gazeteci Oktay Candemir, 16 yıl önce çekilen haber görüntülerinden yargılanıyor.

 

Van’da bugüne kadar birçok kez gözaltına alınan gazeteci Oktay Candemir 'örgüt propagandası’ndan yargılanacak. Van 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 4 sayfalık iddianamede, Candemir’in 5 Nisan 2019 tarihinde evine yapılan baskında el konulan dijital materyallerdeki video ve fotoğraflar ile sosyal medya hesabındaki kimi paylaşımlar suç delili olarak gösterildi.  

İddianamede, 2014-2015 yılları arasında Candemir’e ait facebook hesabından yapılan 4 paylaşımda PKK bayrakları ve "örgüt mensubu" olarak değerlendiren bir kişinin çerçeveli fotoğrafının olduğu belirtildi. Candemir’in 2005-2009 yılları arasında Ağrı, Kars ve Iğdır illerinde Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) toplantı ve gösterilerinde haber amaçlı çektiği görüntüler de suçlama konusu yapıldı. "Kim tarafından nereden çekildiği bilgisine ulaşılamadı" denilen görüntülerdeki “Bijî Serok Apo” sloganı 'delil' olarak gösterildi. 

İddianamede, Candemir'in yaptığı paylaşımlar ve sosyal medya hesabı incelemesinde 'örgüt propagandası' yaptığı belirtildi. Gazeteci hakkında açılan davanın ilk duruşması 17 Haziran’da görülecek.  VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.