
Amed’de gözaltına alınan ve Erzincan’a götürülen Dicle Üniversitesi öğrencileri Yeliz Yorgun Bektaşoğlu ve Bışar Bilen, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. İki öğrenci de „örgüte yardım“ ettikleri iddiasıyla tutuklandı. Aynı operasyonda gözaltına alınan 5 öğrenci ise halen Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.
Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde kapatılan DTP’nin eski ilçe başkanı İlhami Özer dün gözaltına alındı. Hakkında 2007 yılında yapstığı konuşma nedeniyle açılan davadan 10 ay hapis cezası aldığı belirtilen Özer, tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Muş’un Bulanık İlçesi’ne bağlı Mollkent Beldesi’nde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Cuda Aycan da çıkarıldığı mahkemede „örgüt üyesi“ suçlamasıyla tutuklandı.
HABER MERKEZİ