2 iş birlikçi kontrayı YPS vurmuş

  • Yekineyên Parastina Sivîl (YPS), Cizre’de korucubaşı kontra Emin Negiz ve AKP eski ilçe başkanının kontra ağabeyi Tahir Güven’in vurulmasını üstelendi.  

 

YPS Koordinasyonu tarafından dün yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: 

* Şehid Demhat Spêrtî Misilleme Timi tarafından Tahir Güven adlı kontra 4 Aralık’ta cezalandırıldı. Bu şahıs geçmişten itibaren Kürt halkı ve Özgürlük Mücadelesine karşı devletle her türlü iş birliği içerisine girmiş, ihanetçi bir Kürt olarak TC faşizmini her anlamda desteklemiş, ajan-kontra faaliyetleri ile Kürt halkının kazanımlarına açık bir şekilde saldırmayı kendine görev edinmiştir. Bu faaliyetlerini aleni bir şekilde yapmış ve farklı dijital platformlarda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ve değerlerine açık saldırılarda bulunmuş, faşizmin öncüsü Erdoğan ve Kürt halkını soykırımdan geçiren ordu mensupları ile yine bu platformda birçok paylaşımda bulunmuştur.

* Şehid Adıl Gite Misilleme Timi tarafından 17 Kasım’da kontra Emin Negis hedeflenmiştir. Bu eylem tekniki bir hatadan dolayı tam sonuca ulaşamamıştır. Korucubaşı olan Negis yıllardır Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ve halkı karşısında her türlü ahlak dışı saldırıda bulunmuş, birçok arkadaşımızın şehadetinde aktif rol oynamış, Kürdistan’da yaşanan birçok faili meçhul cinayette yer almıştır.

YPS açıklamasında, şu uyarıda bulunuldu: “Faşizmin dostu ve özgür Kürt’ün düşmanı olan bu ve benzeri kişilikler cezalandırılmış ve bundan sonra da mutlaka cezalandırılacaktır. Bunlar ve benzeri kişiler yoğun takibimiz altında ve er ya da geç cezalandırılacaklar.”  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.