
Emniyet binasının enkaza döndüğü eylemle ilgili Türk devleti, 2 polisin öldüğünü 35'inin de yaralandığını iddia etmişti. HPG Basın İrtibat Merkezi'nin yazılı açıklamasında şu bilgiler yer aldı: "Türk devletinin Kürdistan’ın birçok şehrinde halkımıza karşı yürüttüğü katliamlara misilleme amaçlı Mardin’de Botan arkadaş ve beraberinde şehit düşen 3 gerillamız ile Sur ve Cizre’de şehit düşen insanlarımız anısına Nusaybin’de kapsamlı bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda 4 Mart günü saat 05.45'te bir gerilla birimimiz Mardin'in Nusaybin ilçe girişindeki İpek yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü karşısında bulunan park halindeki 7 zırhlı araca yönelik patlayıcı yüklü bir araç ile eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde Bölge Trafik Şube Müdürlüğü binası ve 7 zırhlı araç tamamen imha olmuştur. Ayrıca alınan bilgilere göre en az 14 özel harekâtçı öldürülmüş ve onlarca polis de yaralanmıştır."
HPG, Dargeçit'te 2 Mart günü savaş uçaklarının bombardımanı ardından başlatılan kapsamlı operasyona ilişkin de bilgi verdi.
Çıkan çatışmalarda 1 üstteğmen ve 3 astsubayın öldürüldüğünü bildiren HPG, "Bunun üzerine TC ordusu bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. Operasyon esnasında savaş uçaklarının yoğun bombardımanı da devam etmiştir. Ayrıca içinde korucuların da bulunduğu bir sivil araç da Gizrê köyü arazisinde operasyona dahil olmuştur. Operasyon geri çekildikten sonra saat 18.30 - 19.00 arasında Skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralılarını kaldırmışlardır" dedi.
HPG, yaşanan çatışmalarda 7 gerillanın da yaşamını yitirdiğini doğruladı, ancak kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyuna duyurulacağını belirtti.
Aynı gün Şırnak'ın Cudi Dağı alanında başlatılan operasyonun akşam saatlerinde geri çekildiğini kaydeden HPG, 5 Mart'ta Uludere sınırındaki Tepê Çete karakolundan Kêlik alanına keşif amaçlı gelen bir grup askerin de gerillalarca vurulduğunu, 1 askerin yaralandığını kaydetti.
HPG, 4-5 Mart'ta Oremar bölgesindeki Şehit Bager, Şehit Rahime ve Şehit Zerdeşt alanlarında konumlanan Türk ordu birliklerine de eylem düzenlendiğini bildirdi.
BEHDİNAN