24 saatte 6 işçi katledildi

  • İSİG'in tespitlerine göre dün sabah itibarıyla 24 saatte 6 işçi, iş cinayetlerinin kurbanı oldu.

 

Bolu'nun Gerede ilçesindeki bir jelatin fabrikasında arıtma vana odasındaki vanayı kontrol ederken gaza maruz kalarak zehirlenen dört işçiden üçü hayatını kaybetti. Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve deriden jelatin üretimi yapılan bir fabrikanın arıtma vana odasındaki vanayı kontrol eden işçi geri gelmeyince, üç işçi daha art arda odaya girdi. Odaya son giren Enes Kayış'ın yarı baygın halde dışarı çıktığını gören diğer işçiler sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Oksijen maskesi takarak vana odasına giren itfaiye ekipleri, Mutlu Karataş, Yasin Başyiğit ve Emrah Deniz'i dışarı çıkarttı.

Sağlık personeli tarafından yapılan muayenede üç işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Gazdan etkilendiği düşünülen ve Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Enes Kayış ise İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İşçileri dışarı çıkartmaya çalışırken gazdan etkilenen üç itfaiye personeli de tedbir amaçlı Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AFAD ekiplerince yapılan gaz ölçümünde, olay yerinde yoğun miktarda hidrojen sülfür, amonyak ve karbonmonoksit olduğu tespit edildi. Hayatını kaybeden üç işçinin cansız bedeni, cumhuriyet savcısının incelenmesinin ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi adli tıp bölümüne götürüldü.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanedeki işçinin de sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Nedeninin henüz bilinmediğini aktaran Allar, AFAD personeli ile olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin paylaşımına göre Mutlu Karataş, Yasin Başyiğit ve Emrah Deniz'in yanı sıra son 24 saatte üç işçi daha yaşamını yitirdi. Bartın'ın Ulus Eldeş köyünde baraj inşaatında çalışan 35 yaşındaki Kadir Akın 10 metre yüksekten beton zemine düşerek ağır yaralandı. Akın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Erzurum'un İspir Sırakonaklar Hidroelektrik Santrali'nde 2M Enerji'de Elektrik Teknisyeni olarak çalışan 27 yaşındaki Recep Ağbulut, trafoda temizlik yaparken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. 22 yaşındaki moto kurye Ailcan Altun, İstanbul Pendik'te iş çıkışı motosikletiyle evine dönerken otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti.   BOLU

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.