26 kez daha savaş suçu

  • Türk ordusu, 2 Kasım günü Direniş Alanları’nı 14 kez yasaklı bomba ve 12 kez de kimyasal silahlarla bombaladı. Aynı zamanda 7 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamasına rağmen gerilla eylemleri devam etti.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 Kasım saat 03.10’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri suikast taktiğiyle hedef alındı ve 1'i öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri çevresine yerleştirilen 1 mobese kamera sistemi, 2 Kasım saat 07.00’de  imha edildi.

* Türk ordusu, 2 Kasım 06.30 ve 11.00 saatleri ile 14.30 ve 18.00 saatleri arasında Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzilerini 11 kez ve Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzilerini 1 kez kimyasal silahlarla bombaladı. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri 1 kez, Şehîd Felat savaş mevzileri 13 kez yüksek şiddetteki yasaklı bombalarla bombalandı. 

* Türk savaş uçakları, 2 Kasım’da Metîna’nın Golka alanı ve Gundê Beşîlî arazisi, Xakurkê’nin Goşînê ile Girê Bihar alanlarını   7 kez bombadı.

* Çemço, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları, 2 Kasım'da obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.  BEHDİNAN

 

1 asker cenazesi kaldı

ANF'nin dün HPG kaynaklarına dayandırdığı habere göre; Metîna'nın Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine yasaklı bombalarla saldırmak isteyen Türk askerleri vuruldu; çok sayıda asker öldürüldü. 1 askerin cenazesi üzerindeki tüm askeri malzemelerle birlikte gerillanın denetiminde kaldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.