3 gün enkazı terk etmedi

Kadın Haberleri —

Fadiyel Mustafa

Fadiyel Mustafa

  • Suriye’nin Halep kentinden savaş dolayısıyla kaçan Fadiyel Mustafa 6 Şubat depreminde 4 çocuğunu yitirdi. “3 gün boyunca enkazın üzerinde yattım. Hava soğuktu. Yağmur yağıyordu ve çocuklarımı yağmur altında bırakamıyordum” diyen Fadiyel, “Yalnızdım bir kez daha yalnız kaldım” dedi.

Mereş merkezli yaşanan depremde en fazla yıkımın oluştuğu Semsûr’da acı büyük. Semsûr’un birçok ilçe ve köyünden ağır yıkım yaşanırken, sadece merkeze bağlı Balyan köyünde 103 kişi yaşamını yitirdi, birkaç ev dışında tüm evleri yıkıldı. Balayan Semsûr merkeze bağlı olmasına rağmen yardım 3 gün sonra ulaştırıldı. Depremde çocuklarını kaybeden Fadiyel Mustafa, 3 gün boyunca yardım beklediklerini, 13’üncü günde de çadır alabildikleri ifade anlattı.

Savaştan dolayı göç etti…

Fadiyel Mustafa’nın hikayesi burada başlamıyor. Onun hikayesi Halep’e kadar dayanıyor.

Suriye’nin Halep kentinden savaştan dolayı göç etmek zorunda kalan Fadiyel, Türkiye’e geldikten 6 ay sonra evlendirilir. Mersin’e yerleşen Fadiyel, bir yıl önce de yaşanan ekonomik krizden kaynaklı Balyan köyüne yerleşir. 

6 Şubat’ta Mereş merkezli yaşanan depremde Fadiyel, Ayşe, Mehmet, Yusuf ve Emir Küçükboğa isimli 4 çocuğunu kaybetti.

Depremde 4 çocuğunu kaybetti

Anadili Arapça olduğu için duygularını öğrendiği sınırlı Türkçe ile anlatmaya çalışan Fadiyel, bizi enkaz haline gelmiş bir yapıya yöneltti ve oranın 4 çocuğuna mezar olduğunu söyledi. Depremden eşi ile birlikte kurtulan Fadiyel, tek bir çocuğunu dahi kurtaramadığını ifade ederek, “Yalnızdım bir kez daha yalnız kaldım” dedi.

Çocuklarını yağmurda bırakamadı

“Çocuklarımı kurtaramadım. En büyük çocuğum 5, en küçüğü ise daha 1 yaşındaydı” diye anlatan  Fadiyel devamla şöyle dedi: “Yardım istedim ama kimse gelmedi. Kimse yardım etmedi. 3 gün boyunca enkazın üzerinde yattım. Hava soğuktu. Yağmur yağıyordu ve çocuklarımı yağmur altında bırakamıyordum. Ellerimle onların üzerindeki taşları kaldırmaya çalıştım ama olmadı. Elimden bir şey gelmedi. Savaştan kaçtım, kimsem yoktu. Şimdi burada her şeyimi kaybettim.”

13 gün sonra çadır alabildi

Çocuklarını enkazdan çıkardıktan sonra arabada yattığını söyleyen Fadiyel, 13’üncü günde ancak çadır alabildiğini dile getiriyor. Fadiyel, “Eğer yardım erken gelseydi belki ölmezlerdi. Çocuklarımın giysilerini çıkardılar ama onları bana çıkarmadılar. Köye her şey geç geldi. Birçok komşum öldü. Biliyorum ki hepsi şehit. Hepsi günahsızdı” dedi.

MEDYA ÜREN / JINNEWS-SEMSÛR 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.