3 ton kokainle yakalanan çete Türkiye kökenli

Dünya Haberleri —

Kokain

Kokain

  • Latin Amerika ülkelerinden Avrupa’ya kokain taşıyan bir çete, İspanya'nın Costa del Sol sahilinde yakalandı. Çete üyelerinin Türkiye kökenli olduğu belirtildi.

 

BBC’den Yusuf Özkan’ın haberine göre; Karayipler'den yola çıkan ve Atlantik Okyanusu üzerinden İspanya'nın Costa del Sol sahiline gelen "Goldwasser" adlı yelkenliye yapılan baskında 2,5 ton kokain ele geçirildi.

İspanya, Kolombiya, İngiltere ve Hollanda narkotik birimlerinin ortak düzenlediği operasyonun ikinci adresi İspanya'nın kuzey batısındaki Vigo'ya çekilen tekne oldu. Burada da 500 kilo kokain ele geçirildi. Toplam 3 tonluk uyuşturucunun yanı sıra, çeşitli silahlar ve yaklaşık 35 bin euro nakit paraya el konulan operasyonda en az 5 kişi gözaltına alındı. Yakalanan çete üyelerinin Türkiye kökenli Hollanda vatandaşları olduğu belirtildi.

Mayıs ayı sonlarında İspanya'da, Avrupa'nın eroin ticareti konusunda en büyük suç örgütlerinden birine liderlik ettiği belirtilen Türkiye kökenli bir Hollanda vatandaşı daha yakalanmıştı. Polisin "Midas-Ballestrinque' adlı operasyon 2019 yılı sonunda başlattığı, çete üyelerini araştırmak üzere istihbarat faaliyeti yürüttüğü öğrenildi.

DEN HAAG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.