Liege kentinde yaşayan Kürtler ve dostları, PKK’nin kuruluş yıldönümü Place de Kongre salonunda kutladı. Kutlama etkinliğine katılan KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, PKK’nin bugün bütün Ortadoğu halklarının kurtuluşu için öncülük yaptığını dile getirdi.
Gecenin kültür programında Nuarin, Serhat Çarneva, Renas Demhat, Hekimo, Koma Warnas ve Brüksel Çocuk Korosu yer aldı. 
Fransa’nın Nantes kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Landes Salonu’nda salonunda önceki gün saat 14:00’da bir araya geldi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından Ergin Xelikan, Koma Sararoj, Ozan Ali Gul, Ozan Raif, Ulas Kelaşin ve Ozan Yuksel’ sahne aldı.
Hınıs Belediye Eşbaşkanı Hasan Basri Fırat da bir konuşma yaptı. Kobanê ve Şengal’deki halkın çok zor koşullarda olduğuna dikkat çeken Fırat, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının daha çok yardımda bulunması gerektiğini söyledi.
Kutlamaya katılan Fransa Komünist Partisi Nantes Loire Atlantic Genel Sekreteri Robin Salecroix da Kürt halkı ile dayanışma içerisinde olacaklarını tekrarladı.

Fransa’nın Montpellier kentinde de Belvedere salonunda kutlama yapıldı. Gecede Ozan Menal, Ozan Süleyman, Mehmet Teke, Narinxan, Xelil Xemgin sahne aldı.


Y.ÖZGÜR POLİTİKA HABER EKİBİ